dolenjska

FOTO: Petrov vrtec praznuje 20 let

4.11.2019 | 10:15 | M. Ž., Foto: U. Prešeren

Dvajsetletnico delovanja je otoški katoliški vrtec obeležil včeraj. (Foto: U. P.)

Dvajsetletnico delovanja je otoški katoliški vrtec obeležil včeraj. (Foto: U. P.)

Sv. mašo je daroval novomeški škof  msgr. Andrej Glavan ob somaševanju domačega župnika ter direktorja oz.  ravnatelja vrtca Jožeta Račkija in nekdanjih direktorjev vrtca.

Sv. mašo je daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan ob somaševanju domačega župnika ter direktorja oz. ravnatelja vrtca Jožeta Račkija in nekdanjih direktorjev vrtca.

FOTO: Petrov vrtec praznuje 20 let

Otočec - Petrov vrtec je včeraj obeležil 20-letnico svojega delovanja. Edini katoliški vrtec na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju, je svoja vrata odprl 1. septembra leta 1999, ko je vanj vstopilo prvih 18 otrok. Idejo, da bi v župniji Šentpeter-Otočec zaživel vrtec, ki bi otrokom in njihovim staršem pomagal pri družinski in verski vzgoji, je dobil tedanji župnik Blaž Gregorc s svojimi farani.

V vrtcu se je vse do leta 2011 v matični enoti zbralo okoli 40 otrok na leto, nato pa je vrtec odprl še enoto Petrov dom, tako da je lahko sprejel do 57 otrok v treh oddelkih, starih od 11 mesecev do vstopa v šolo. »Vodilo našega vrtca je misel velikega pedagoga Janeza Boska, ki pravi: Ni dovolj, da imamo otroka radi, on mora to ljubezen tudi čutiti. Temu težimo vsi strokovni delavci našega vrtca, saj si želimo, da bi otroci na vsakem koraku čutili toplino, ljubezen in sprejetost, hkrati pa bi bili podaljšana roka vzgoje njihovim staršem. Tako se redni program kurikuluma lepo dopolnjuje s krščanskimi vrednotami,« je poudarila pedagoška vodja Petrovega vrtca Karmen Debevec.

Včerajšnja slovesnost ob jubileju se je začela s sv. mašo v župnijski cerkvi na Otočcu, ki jo je daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan ob somaševanju domačega župnika ter direktorja oz. ravnatelja vrtca Jožeta Račkija in nekdanjih direktorjev vrtca, s petjem pa so jo obogatili župnijska otroški in odrasli pevski zbor. Dogajanje se je nato preselilo k Petrovem domu, kjer so se s pesmijo in plesom predstavili vrtičkarji, pripravili so bazar izdelkov, ki so jih naredili sami, na ogled je bila fotografska razstava o delovanju vrtca, seveda pa ni manjkalo tudi najrazličnejših dobrot.

‹ nazaj

Galerija (17)

petrov vrtec01
petrov vrtec02
petrov vrtec03
petrov vrtec04
petrov vrtec05
petrov vrtec06
petrov vrtec07
petrov vrtec08
petrov vrtec09
petrov vrtec10
petrov vrtec11
petrov vrtec12
petrov vrtec13
petrov vrtec14
petrov vrtec15
petrov vrtec16
petrov vrtec17

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava