bela krajina

Odprli prenovljeno cesto

7.11.2019 | 15:00 | M. Ž.

  Trak je županja Polona Kambič prerezala skupaj s Martinom Pečavarjem in Rokom Bukovcem. (Foto: Občina Semič)

  Trak je županja Polona Kambič prerezala skupaj s Martinom Pečavarjem in Rokom Bukovcem. (Foto: Občina Semič)

Nestoplja vas - V Nestoplji vasi je bilo včeraj še zadnje odprtje v sklopu praznovanja semiškega občinskega praznika Občine Semič, tokrat so namenu predali prenovljeno cesto v Nestoplji vasi in Brezjah pri Vinjem Vrhu.

Županja Polona Kambič je v nagovoru izpostavila, da je bil že pred leti izdelan prioritetni vrstni red obnov občinskih cest in ravno odsek ceste proti Brezju je, kot so na občini zapisali v sporočilu za javnost, »izkazoval visoko potrebo po sanaciji, sledila pa mu je še prenova ceste proti Nestoplji vasi«.

V sprejetem proračunu sprva ni bila predvidena ureditev v tem delu občine, saj je bil denar namenjen za obnovo kuhinje v vrtcu. Ker pa izvajalca zaradi visokih ponudb niso izbrali, so bila prosta povratna sredstva po 23. členu ZFO preusmerjena v prenovo ceste v omenjenih vaseh. Z javnim razpisom so delo oddali podjetju CGP iz Novega mesta.

Skupaj so preplastili 1.350 metrov poti od Brezja pri Vinjem Vrhu do Nestoplje vasi ter po samih naseljih v povprečni širini 3 metre, na novo pa asfaltirano še 290 metrov makedamskih odsekov. Celotna vrednost naložbe skupaj z gradbenim nadzorom je znašala 143.920 evrov.

Novo pridobitev je blagoslovil župnik Luka Zidanšek, kulturni program ob tej priložnosti pa so pripravili vaščani.

‹ nazaj

Galerija (5)

Odprli prenovljeno cesto
Odprli prenovljeno cesto
Odprli prenovljeno cesto
Odprli prenovljeno cesto
Odprli prenovljeno cesto

Komentarji (3)

8.11.2019Oceniprimoz 
Leto nazaj je lista Ni Nam Vseeno, koalicijska lista semiškega občinskega sveta, v promocijskem letaku napisala "Glavne točke za katere se bomo zavzemali in borili". Ena izmed njih je tudi: "Zagotavljanje boljše prometne varnosti in učinkovitejše označevanje nevarnih odsekov, predvsem šolskih poti in avtobusnih postajališč (Nestoplja vas, Starihov vrh, Štrekljevec)". Sedaj odprtje prenovljene ceste; vse pohvale, ampak ...
8.11.2019 1   (1)   (0)   Oceniprimoz 
... zakaj se odprtje (slovesno rezanje traku) ni izvedlo pri avtobusnem postajališču? To je bila odilična priložnost označitve ("nevarnega odseka"?) nestopeljskega avtobusnega postajališča iz točke promocijskega volilnega letaka koalicijske liste Ni Nam Vseeno. Rahlo deževanje, bi omogočalo še odlično prezentacijo uporabnosti nadstreška. Ne mi reči, da so avtobusno postajališče z nadsteškoma pa pozabili postaviti?!
9.11.2019OceniLojzekov stric 
V Semiču spet ceste odpirajo, v Črnomlju pa imajo prednost maskare

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava