Plaz ogrožal hišo

7.11.2019 | 20:30

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Ob 8.15 je v naselju Armeško (občina Krško) zemeljski plaz ogrožal stanovanjsko hišo. Plazeča zemljina, ki pritiska na hišo, sega okoli pol metra v višino. Gasilci PGD Brestanica so plazišče do sanacije prekrili z zaščitno folijo. O dogodku so bile obveščene pristojne službe, poročajo dežurni v ReCO Brežice.

Ob 8.19 je bila zaradi okvare na vodovodnem sistemu motena dobava pitne vode na območju naselij Blatno, Suhadol, Mali vrh in del Curnovca v občini Brežice. Okvaro so delavci Komunale Brežice odpravili do 14.30 ure.

Ob 13.16 je v krožišču državne ceste v Boštanju obstalo okvarjeno tovorno vozilo. Ob prihodu gasilcev PGD Sevnica je motor vozila vžgal, vozilo pa je bilo pripeljano na najbližje parkirno mesto.

Delavec poškodoval roko

Ob 16.35 si je v podjetju v Krmelju delavec pri delu poškodoval roko. Posredovali so reševalci NMP Sevnica, ki so delavca na kraju ustrezno oskrbeli in prepeljali v UC Novo mesto.

Ob 7.48 so v Dobruški vasi posredovali prvi posredovalci iz PGD Škocjan in Grmovlje in nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto, pa so dodali dežurni v ReCO Novo mesto.

Ob 16.25 je bil na cesti Dolenje Ponikve—Dečja vas (občina Trebnje) opažen oljni madež. Gasilci PGD Trebnje so na dolžini osemsto metrov madež posuli z vpojnim sredstvom in očistili cestišče. Na kraju je bil delavec komunale Trebnje, ki je poskrbel za zavarovanje s cestno signalizacijo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 17.25 so v naselju Groblje pri Prekopi (občina Šentjernej) padli vodniki z droga na cestišče. Gasilci PGD Groblje so odstranili vodnike, podprli drog in poskrbeli za prevoznost ceste. Dežurni delavec Telekoma Slovenije je odpravil napako na omrežju.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava