V prazničnem koncu tedna nova kraljica

13.11.2019 | 14:10

Veliki trenutek: podžupan Bogdan Palovšnik je okronal novo vinsko kraljico Karin Dobravc Škof, ki je tako nasledila dosedanjo kraljico .Andreja Mihelin (ob njej). Foto: L. B.)

Ženski pevski zbor Mravljice (Foto:L. B.)

Praznična prireditev je privabila veliko obiskovalcev. (Foto:L. B.)

Bizeljsko - Društva na Bizeljskem so za martinovo, ki je tu pomemben praznik, tudi letos pripravila pestro dogajanje.

Martinov vikend so začeli v petek s koncertom Ženskega pevskega zbora Mravljice ter nadaljevali v soboto s proslavo ob krajevnem prazniku, na kateri je zbrane nagovorila predsednica krajevne skupnosti Mateja Kmetič, z Martinovim sejmom in večerno zabavo pod šotorom.

V tem, zabavnem, delu prireditve je župnik Vlado Leskovar krstil mošt, razglasili so tudi vinsko kraljico Bizeljskega, k jo je predhodno izbrala komisija društva vinogradnikov. Vinska kraljica za leto 2020 je tako postala Karin Dobravc Škof. Krono ji je nadel podžupan občine Brežice Bogdan Palovšnik.

Svoj mandat je s tem zaključila peta vinska kraljica Bizeljskega Andreja Mihelin, ki se ji je zahvalil predsednik društva vinogradnikov Bizeljsko Blaž Zagmajster. Ob predaji krone sta ji s svojo prisotnostjo izkazali čast tudi svečinska vinska kraljica Jožica Gornik in kraljica metliške črnine Melanie Miketič. Na odru so se jim pridružile še vse dosedanje bizeljske kraljice. V njihovem imenu je novi kraljici čestitala Marija Krivec, nosilka naslova v letu 2017. Program je povezovala prva kraljica Doroteja Šekoranja, je sporočila Lea Babič.

M. L., foto: L. Babič

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava