Pohod: Veliki Javornik in Koprivnik, zbor pred Tušem - Prestavljeno na 23.11. Novo mesto

16.11.2019 | 08:00

Bohor je širok, rahlo ukrivljen gorski hrbet, raztegnjen nad dolino Save. Z naravnimi zanimivostmi privlači veliko ljudi. Nekatere zadovolji obisk slapov, druge razgled s številnih razgledišč kot nagrada po opravljenem vzponu. V gojzarjih ali z gorskim kolesom. Spomladi nas navduši rastlinski svet, jeseni pa čudovite barve, ki nam jih ponuja narava. Pridružite se nam na pohodu po šelestečem listju.

TURA:S parkirišča v naselju Jablance sledimo oznakam za Veliki Javornik. V začetku asfaltna, pozneje pa makadamska cesta nas pripeljeta na kolovoz, ki se vzpenja ob potoku navzgor. Široka pot preide v stezo, ki ji v prečnem vzponu sledimo do Partizanske bolnice v Travnem Lazu. Po krajšem počitku nadaljujemo v smeri Velikega Javornika. Po malici in žigosanju nas čaka spust do razpotja, vzpon na Koprivnik in sestop do Koče na Bohorju. Po daljšem počitku bomo sestopili v Jablance. Hodili bomo predvidoma 4 ure.

POVRATEK:V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 17. uri.

OPREMA:Potrebovali boste dobro obutev – visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

HRANA, PIJAČA:

Iz nahrbtnika, možno se bo okrepčati tudi v Koči na Bohorju.

CENA:Za otroke 5 €, za odrasle 10 €, družinam priznamo popust.