obvestila

Anin večer z orkestrom Ave, KC Janeza Trdine Novo mesto

16.11.2019 | 19:00

Novo mesto - Orkester Ave je mlad sestav, ki deluje od leta 2016. Takratna 35-članska zasedba se je skupaj z dirigentom Mirom Sajetom pogumno in polna volje podala na skupno pot. Julija istega leta se je na konferenci pihalnih orkestrov WASBE v Pragi orkester prvič predstavil javnosti ter požel odlične kritike.

Dirigent: Miro SAJE

Gosta: Nina STRNAD, vokal

Oliver DRAGIČEVIĆ, harmonika

V kratkem obdobju delovanja je Orkester Ave dosegel že bero odličnih rezultatov. Leta 2018 so na 38. državnem tekmovanju slovenskih godb v tretji težavnostni kategoriji osvojili prvo mesto in zlato plaketo s posebno pohvalo. Ravno tako so se udeležili 6. mednarodnega tekmovanja pihalnih orkestrov v koncertnem igranju »Slovenija 2018«, kjer so osvojili zlato plaketo s pohvalo in postali absolutni zmagovalci tekmovanja. Konec poletja so se vnovič odzvali povabilu na konferenco WASBE, ki je potekala v Maku na Madžarskem. V letošnjem letu so se udeležili 39. tekmovanja slovenskih godb, kjer so tekmovali v drugi težavnostni stopnji, osvojili drugo mesto in vnovič zlato plaketo s posebno pohvalo. Orkester se je pred kratkim, konec septembra, vrnil iz Rusije, kjer se je udeležil mednarodnega tekmovanja, ki je potekalo v sklopu konference WASBE v ruskem Kaliningradu. Na omenjenem tekmovanju so osvojili sto točk, prejeli nagrado grand prix in si prislužili naziv laureate.

Danes sestav šteje 66 orkestrašev. »Možnost sobivanja in tovrstnega ustvarjanja člani Orkestra Ave dojemamo kot privilegij, zato se do zastavljenega obnašamo spoštljivo in preudarno. Resda brez dolgoletne tradicije delovanja, vendar, izhajajoč iz neizmerne mladostne energije, smo si svojo prihodnost namenili kovati smelo ter trdno odločeni, da v tem času in prostoru tudi mi odtisnemo opazen ustvarjalen pečat,« dodajajo.

Člani Orkestra Ave vas bodo na tokratnem Aninem večeru popeljali skozi repertoar orkestralne glasbe. Od majhnega otočka Shelter Island v bližini New Yorka prek deževnega pragozda boginje jutranje zarje Aurore, skozi nadvse zanimivo špansko in temperamentno pot El Camino Real do čutnih tangov Astorja Piazzolle. Kljub zanimivim deželam izven naših meja se člani Orkestra Ave vedno radi vračajo domov. Na koncertu se bosta mladim glasbenikom pridružila glasbi predan harmonikar Oliver Dragičević ter ena vodilnih pevk na slovenski sceni Nina Strnad, ki nas bo s čudovitim glasom, polnim topline in čustev, popeljala v zlato dobo slovenske popevke.

Vljudno vabljeni, da jesenski večer preživite v družbi Orkestra Ave.

Cena vstopnice:

10 € (otroci do 7. leta, dijaki, študenti, upokojenci)

13 € (ostali)

‹ nazaj