bela krajina

Odličen obisk dneva otroške robotike

25.11.2019 | 09:15 | M. Ž.

Dneva otroške robotike se je v Črnomlju udeležilo skoraj 50 otrok. (Foto: RC Novo mesto)

Dneva otroške robotike se je v Črnomlju udeležilo skoraj 50 otrok. (Foto: RC Novo mesto)

Črnomelj - Razvojni center Novo mesto (RC) že četrto leto izvaja delavnice Robotike in zabavnega programiranja. Otroci se lahko udeležijo celoletnih, poletnih ali priložnostnih delavnic, kjer skozi igro spoznavajo svet robotike, računalništva in tehnike. Letos izvajajo 14 delavnic na desetih osnovnih šolah Dolenjske in Bele krajine, sobota pa je bila namenjena otrokom in njihovim staršem, so sporočili iz RC-a.

V Knjižnici Črnomelj je RC tako organiziral Dan otroške robotike. Uvodoma sta vodja delavnic robotike Marko Rudolf ter vodja Centra razvoja, raziskav in inovacij (CRRI) dr. Janez Povh predstavila delavnice, trende v robotiki in razvojni potencial industrije v jugovzhodni Sloveniji, nato pa so otroci skupaj s svojimi starši ustvarjali različne robotske kreacije. Da je tovrstna tematika zanimiva, je pokazala tudi udeležba, saj se je dneva udeležilo skoraj 50 otrok.

Tudi sicer so delavnice in dogodki, ki jih Razvojni center organizira, zelo dobro obiskani, saj je skupno število otrok, ki so se udeležili delavnic, že zelo blizu 1000, so še dodali na RC.

‹ nazaj

Galerija (8)

robotika01
robotika02
robotika03
robotika04
robotika05
robotika06
robotika07
robotika08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava