namig za premik

Delavnica - Kdo je glavni - ti ali stroj?, MC

27.11.2019 | 17:00

Sreda, 27.11.2019 ob 17.00 v Mladinskem centru Metlika

KDO JE GLAVNI-TI ALI STROJ? - Preventivna delavnica preprečevanja prekomerne rabe in zasvojenosti s sodobnimi tehnologijami in mobilnimi napravami za otroke in mladostnike.

Prekomerna uporaba mobilnih telefonov, tablic in različnih spletnih iger je postal vsakdan otrok in mladostnikov. Kako otroke naučiti uravnotežene in kreativne uporabe sodobnih tehnologij? Z učinkovito preventivo, od prvega stika otrok z napravami naprej.

Vsebina delavnice:

- predstavitev čemu je naprava (mobilni telefon, računalnik) namenjena in na kaj je treba biti pozoren pri njegovi uporabi, s psiho-socialnega vidika.

- praktični napotki in pravila za uravnoteženo uporabo naprave

- varnost na spletu: informiranje (preko osebnih zgodb) o spletnih tveganjih v povezavi z mobilnimi napravami; sexting, cyberbullying, online spoznavanje novih ljudi, dostopanje do neprimernih vsebin, zlorabe osebnih podatkov, sovražni govor

- predstavitev mobilnega in spletnega bontona

- kaj je zasvojenost s spletom, računalniškimi igrami ipd, in kako jo preprečiti.

Delavnica je zelo interaktivna, tako da otroci aktivno sodelujejo, namenjena je mladostnikom, vabljeni pa tudi starši. Izvaja Logout, ki je prvi specializirani center pomoči ob različnih tveganih spletnih vedenjih, ustanovljen leta 2010. Njihovo primarno področje je delo na področji preventive in kurative od digitalne zasvojenosti. Delujejo na področjih kot so: splošna zasvojenost z digitalnimi tehnologijami in spletom, zasvojenost z video igrami, družabnimi omrežji, nakupovanjem, pornografskimi vsebinami, športnimi stavami in igrami na srečo ter FOMO (Fear Of Missing Out).

‹ nazaj