dolenjska

Marjan Hribar se vrača na čelo slovenskega namiznega tenisa

2.12.2019 | 20:15 | M. M.

Marjan Hribar (Foto: L. M., arhiv DL)

Marjan Hribar (Foto: L. M., arhiv DL)

Ljubljana, Šmarješke Toplice - Župan občine Šmarješke Toplice Marjan Hribar se po kratkem odmoru vrača na mesto predsednika Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS). Potem ko je za kratek čas prepustil mesto Blažu Brodnjaku, se je odločil, da po odstopu Brodnjaka spet kandidira. Skupščina zveze je njegovo kandidaturo po poročanju STA sprejela. Za je glasovalo 24 prisotnih delegatov (skupščina ima 35 delegatov), ena glasovnica pa je bila izpolnjena nepravilno.

S tem naj bi se končal del krize, ki se je pojavila v namiznem tenisu. Že na prejšnji skupščini pred enim mesecem so rešili težavo z začetkom moškega državnega prvenstva, zdaj pa se je rešila še vodstvena kriza, kar je bilo še pred mesecem videti nemogoče. Takrat so se sicer pojavili kandidati za predsednika in njegova glavna pomočnika, a Biljana Todorovič, Sajda Slatinšek in Gorazd Vecko skupščini niso bili po godu.

Potrditev Hribarja je logična, čeprav nekaterim ni všeč. Človek, ki je zvezo vodil vse od septembra leta 2009, ko je zamenjal Silvo Černugelj, do letošnjega maja, bo najlažje reševal finančno krizo, najbolj bo tudi znal obrazložiti, kako je prišlo do dolga, ta naj bi po njegovem mnenju znašal okoli 70.000 evrov (nekateri govorijo v višjem znesku), in kako ga odpraviti. Najbrž sta poroka za to tudi uspešna poslovneža Miroslav Matijaševič ter Jože Mermal, ki sta pripravljena pomagati in ki ju je Hribar predlagal za njegova člana izvršnega odbora, skupščina pa ju je sprejela, je še navedla STA.

"Kandidaturo sem sprejel po pogovoru z nekaterimi člani skupščine in kandidati za člane izvršnega odbora. Dejstvo je, da mi ni vseeno zaradi stanja naše zveze, delno sem zanj odgovoren tudi sam, tega se zavedam. Naša glavna naloga bo finančna sanacija, verjamem, da bi lahko naš primanjkljaj v enem letu prepolovili. Obetajo so novi sponzorski prilivi, verjamem, da lahko pridem do rekordnega zneska. Nekaj bomo pridobili tudi z racionalizacijo na zvezi, treba bo pogledati pogodbe in jih preučiti," je svoj program delno obrazložil Hribar, ki seveda ni pozabil na uspešne slovenske reprezentante.

Ti naj bi v vseh pogledih presegli zvezo, a jih je po mnenju Hribarja še naprej treba podpirati. "Prvič letos imamo možnosti, da se na olimpijske igre uvrstimo z dvema igralcema in ekipo. Te priložnosti ne smemo zapraviti," je skupščini zatrdil Hribar, ki je klubom obljubil pomoč, hkrati pa izrazil željo, da bi se ti ustanovili tudi v regijah, kjer jih še ni, je še objavila STA.

Pred zmago na zadnjih lokalnih volitvah v Šmarjeških Toplicah je Hribar nekaj časa vodil tudi novomeški Zavod Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (1)

15.12.2019 11 (11) (0)OceniJanez Novak 
Kaj naj rečem? V šmarješki občini nekateri občani pravijo, da se menda že pozna županovo sedenje na več stolčkih hkrati. Baje se tam ne dogaja skorajda nič... Pobude določenih občanov so preslišane, podano je neko navidezno soglasje, prelaganje na druge, jutri ipd. Zdaj bo baje zobozdravnica šla namesto zdravnice, s katero je imela prejšnja županja toliko opravka, gradi se samo okoli "točno določenih območij", sprejemajo predlogi točno določenih... in psi lajajo, karavana gre dalje... Upam, da občina ne konča zadolžena kot Namiznoteniška zveza kot ste opisali v zgornjem članku...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava