Bili so tam … krški fotografi

3.12.2019 | 09:40

Predsednica Društva ljubiteljev fotografije Krško Jožica Mikek Veber je lastnoročno obesila portretno fotografijo Tilna Žagarja. (Foto: I. Vidmar)

Krško - Društvo ljubiteljev fotografije Krško je v Dvorani v parku v Krškem pripravilo društveno letno razstavo fotografij, ki so jo naslovili Bili smo tam. Svoje fotografije je tokrat na ogled postavilo osem članov društva. Branko Benčin je bil v Toskani in fotografiral tamkajšnjo valovito pokrajino, Jože Lesjak je s fotoaparatom ujel utrip dirke v spidveju v Pardubicah, Peter Lovrenčič je bil na Islandiji, Boris Moškon je fotografiral kar v domačem Krškem, Anica Valentinc je motive poiskala na svojem vrtu, Goran Rovan je v Dvorano v parku prinesel vtise s potovanja po Sloveniji, Tilen Žagar razstavlja črno-bele portrete, predsednica društva Jožica Mikek Veber pa je bila na Krasu.

Biti tam, biti nekje vsak fotograf dojema po svoje, nekoga pritegne romantična pokrajina, drugega zgradbe, na primer konstrukcija mostu, nekoga rože ali vzdušje športnega dogodka ali podoba človeka, ki ga je srečal, ali možnosti, ki jih neki objekt ponudi z uporabo fotografske tehnologije. Razstavljene fotografije kažejo izjemno raznolikost fotografskega pristopa posameznih fotografov, ne glede na različnost pa ni težko najti niti, ki dela povezujejo v zaključeno celoto.

Ob odprtju sta nastopili citrarka Anja Kozinc in sopranistka Anja Žabkar. Razstava bo v Dvorani v parku odprta do 16. decembra.

I. Vidmar

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava