dolenjska

Tempirana bomba nad Seidlovo cesto; Kje se bojijo dežja in poplav?

4.12.2019 | 17:05

Tempirana bomba nad Seidlovo cesto; Kje se bojijo dežja in poplav?

Brežina nad Seidlovo cesto v Novem mestu je nevarna. Po močnem deževju ali sneženju se z nje na pločnik rado kruši kamenje, neredko pa se s strmega pobočja odvali tudi kaka večja skala. Premika se tudi zemljina, kar dobro ve ena od občank s Koštialove ulice, ki je speljana tik nad Seidlovo. V stenah njihove hiše so se pred leti začele pojavljati razpoke, široke tudi do pol centimetra. Zakaj je temu tako in kaj pravijo na novomeški občini, ki je lastnica ceste in kjer za vse to vedo, preberite v novi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Zlasti deževnega vremena pa se bojijo mnogi v vasi Šmarje pri Šentjerneju, saj imajo takrat pogosto težave s poplavami. Tako je pri kar nekaj hišah, voda zaliva garažo, leseno počitniško hišo, klet, svinjake … Občina seveda za velike težave že leta ve. Kakšne rešitve so poiskali in kdaj jih bodo uresničili? Odgovore ponujamo v Dolenjcu.

Splošna bolnišnica Novo mesto oz. Zavarovalnica Sava, pri kateri ima ta zavarovano svojo odgovornost, mora dedičem Marije Medle izplačati 13.000 evrov odškodnine za smrt njenega sina Štefana Medleta. Berite v Dolenjskem listu, ki kot vedno prinaša še veliko zanimivih zgodb iz naših in vaših krajev.

Ne pozabite, Dolenjski list je vaš četrtkov prijatelj in spremljevalec že skoraj 70 let!

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava