namig za premik

1. festivala Posavskega kotla – Kotüjada 2019, Izobraževalno vadbeni center

7.12.2019 | 08:00

Etnološko – kulinarično prireditev bomo lahko spremljali že od 08:00 ure dalje, ko bo potekalo zbiranje kuharskih skupin, postavitev kotlov in začetek priprav na kuhanje Posavskega kotla ter otvoritev Posavsko ekološko-kmečke tržnice. Predstavile se nam bodo kuharske skupine, ki bodo pokazale svoje spretnosti z vihtenjem nožev in kuhalnic ter nam v svojih izvirnih kotűjaških opravah prikazali kako se pripravi in skuha pravi Posavski Kötu! Po koncu kuhanja bo potekalo tudi ocenjevanje pripravljenih kotlov in da bo mera polna, bomo lahko po razglasitvi zmagovalnega kotla tudi vsi obiskovalci brezplačno poizkusili to posavsko kulinarično specialiteto iz kotla vseh ekip. Obiskovalci in navijači posameznih kuharskih skupin boste svojim favoritom lahko pomagali do zmage s spodbujanjem in navijanjem, saj se bo pri ocenjevanju upoštevala tudi izvirnost priprave in kuharska oprava posamezne skupine tekmovalcev.    

V sklopu etnološko – kulinarične prireditve bo zadišalo tudi po domačem ajdovem in lanenem kruhu, katerega bodo spekli Posavke in Posavci, saj bo ob Kotüjadi potekala še razstava in ocenjevanje ajdovega in lanenega kruha.

Prireditev bo zaokrožila Posavska ekološka-kmečka tržnica, kjer se nam bodo predstavili lokalni posavski pridelovalci s svojimi domačimi pridelki in izdelki ročnih spretnosti, katere bomo lahko tudi kupili

Na sami prireditvi nas bo grelo kuhano vino in čaj, ki bosta za vse obiskovalce brezplačna, prav tako pa bo celoten dogodek glasbeno obogaten, nastopile bodo posavske folklorne skupine in etno glasbena skupina Luksus banda!

Vabljene kuharske skupine, navijačev in seveda vsi posavske kulinarike željni obiskovalci, da nas na ta praznični dan obiščete med 08:00 in 15:00 uro na Izobraževalno vadbenem centru Brežice pri Ekonomski in trgovski šoli v Brežicah!

‹ nazaj