namig za premik

Draft teater Tuzla: Evropejci, KD

7.12.2019 | 18:00

Kulturno prosvetno društvo Svoboda Straža

Spoštovani

V mesecu decembru se bomo spominjali rojstva našega največjega pesnika doktorja Franceta Prešerna. Ker je rojstvo največji dogodek vsakega človeka, smo se namenili , da ta dan proslavimo na veseli način. Saj je bil tudi pesnik, pa če to priznamo ali ne, veseljak, kljub težki življenjski poti.

V čast temu dogodku bomo organizirali dva kulturna večera v Kulturnem domu Straža.

6.12.2019, v petek bo ob 17. uri na programu burka Dober dan teater iz Prečne, DRUŽINA. Predstava je veselega značaja, saj je sestavljena iz spleta skečev, ki na smešen način obravnava družinske razmere in življenje neke družine.

Pred predstavo si boste lahko ogledali manjšo razstavo ročnih del naših članov in prijateljev.

Po predstavi bo Društvo vinogradnikov predstavilo vzorce svojih vin. Seveda jih bomo tudi preizkusili ob skromnem prigrizku.

VSTOPNINE NI! Za željeni so prostovoljni prispevki.

7.12.2019, v soboto bo ob 18. uri na programu predstava Draft teater iz Tuzle, z komedijo EVROPEJCI. Predstava izraža bosanski humor, ki obravnava tamkajšnje razmere v težnji , ali pa tudi ne, vstopa v EU. Ta gledališka skupina je v Straži že nastopila in takrat navdušila, ne prepolno dvorano. Upamo , da bo tokrat drugače. To so naši pravi prijatelji, saj imamo z njimi gledališke izmenjave in druženje.

Pred gledališko predstavo bo še en izjemen dogodek, nastop veteranov pihalne godbe Straža. To bo prvi uradni nastop, odkar so se po dolgih letih veterani spet zbrali in oživili svojo godbo. Zaslužijo polno dvorano.

Razstava in pogostitev sledi na način kot je bil v petek.

VSTOPNINE NI!

Vsem je poznano , da kultura nima denarnice, zato vas prosimo, če morete, da kakšen cvenk le vržete v skrinjico. Vsi sodelujoči bodo nastopili brezplačno. Le sedmim igralcem Draft teater bomo povrnili potne stroške in plačali našo dvorano.

V pričakovanju vaše udeležbe, vas v čast rojstnega dneva doktor Franceta Prešerna in vseh nastopajočih lepo pozdravljamo!

Kulturno prosvetno društvo Svoboda Straža

‹ nazaj