Melania Trump najvplivnejša med stotimi Slovenci

6.1.2020 | 12:30

Melania Trump (Foto: Profimedia, arhiv DL)

Melania Trump (Foto: Profimedia, arhiv DL)

Ljubljana, Sevnica - Revija Reporter je za najvplivnejšo Slovenko v letu 2020 razglasila ameriško prvo damo Melanio Trump, po rodu iz Sevnice.

Na lestvici 100 vplivnih Slovencev so med drugim še politiki, funkcionarji, gospodarstveniki, pravniki, sindikalisti ter uredniki in novinarji. Na drugo mesto na lestvici so v uredništvu tednika uvrstili predsednika vlade Marjana Šarca, sledijo predsednik Uefe Aleksander Čeferin (iz Grosuplja). predsednik republike Borut Pahor in predsednik DZ Dejan Židan. Šesti je finančni minister Andrej Bertoncelj, ki mu sledijo evropski komisar Janez Lenarčič, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec in predsednik SDS Janez Janša (po rodu iz Ivančne Gorice), prvo deseterico pa zaključuje nekdanji predsednik republike Milan Kučan.

Med gospodarstveniki so najvišje, na 16. mesto uvrstili predsednika uprave Modre zavarovalnice Boruta Jamnika, med sindikalisti pa glavnega tajnika Sviza Branimirja Štruklja, ki je na 38. mestu. Na lestvici so tudi predstavniki verskega življenja, denimo ljubljanski nadškof Stanislav Zore, ki je na 39. mestu. Prav tako je na seznamu najvplivnejših mogoče najti košarkarja Luko Dončića (na 50. mestu).

Z medijskega področja sta med najbolj vplivnimi odgovorna urednica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos (na 55. mestu) in odgovorna urednica informativnega programa TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič (na 66. mestu). Lestvico najvplivnejši Slovencev zaključuje vodja t. i. Štajerske varde Andrej Šiško.

V uredništvu Reporterja so lestvico sestavili na podlagi ocene posameznikovega vpliva, ki izvira iz njegovega položaja, ter njihove subjektivne ocene njihovega neformalnega vpliva.

L. M.

Komentarji (3)

6.1.2020 2   (3)   (1)   OceniOberstar Branka 
Kako ste plitki Melania se sramuje svojih korenin
8.1.2020 2   (2)   (0)   OceniSaso Bursac 
Oberstar Branka. Melanio bi Slovenci živo požrli, zato je zbežala. Najprej je zbežala iz Sevnice v Ljubljano, nato pa še v tujino. Vsakogar, ki izstopa, Slovenci uničijo. Sicer pa. Zakaj bi spoštovala Slovenijo? Še ko so bile predsedniške volitve, so ji marsikaj hoteli naprtiti, njej in njenim staršem. Ženska se ne sramuje Slovenije, ženska se boji Slovenije in Slovencev. Imela je srečo, da je zbežala iz te slabe države in da ji je uspelo zaživeti, če nič drugega, vsaj močno preskrbljeno življenje. Mnogi te sreče niso imeli in gnijejo v tej grozni državi Sloveniji.
9.1.2020OceniJožko 
"Vsakogar, ki izstopa, uničijo". Ali vsaj poizkušajo uničiti. Marsikaj od tega kar si navedel Sašo, imaš prav. Žal.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava