dolenjska

Za zbirno-reciklažni center našli novo lokacijo

7.1.2020 | 19:05 | R. N.

Zbirni center nameravajo urediti na koncu soteške žage pod pokritim objektom, ki se je uporabljal kot deponija peska in soli. (Foto: R. N.)

Zbirni center nameravajo urediti na koncu soteške žage pod pokritim objektom, ki se je uporabljal kot deponija peska in soli. (Foto: R. N.)

Dolenjske Toplice - Župan Občine Dolenjske Toplice Franc Vovk je na zadnji seji občinskega sveta dejal, da so našli novo lokacijo za zbirni center za odpadke, ki je bil pred tem pri čistilni napravi v Dolenjskih Toplicah, po novem pa bo v Soteski. Zbirni center nameravajo urediti na koncu žage pod pokritim objektom, ki se je uporabljal kot deponija peska in soli. Že dolgo se ne uporablja, lastnik pa po besedah župana soglaša z oddajo v najem.

»Ta lokacija se je izmed vseh pokazala za najprimernejšo. Odmaknjena je od naselij, a vendar dostopna, hkrati pa ponuja enostavno rešitev za zaščito pred morebitnim vandalizmom. Pred začetkom uporabe bo potrebno nekoliko popraviti strešno konstrukcijo,« pravi Vovk. Občina trenutno preverja prostorske zmožnosti, da to dejavnost umesti v objekt. Če jim bo uspelo pridobiti vsa potrebna upravna dovoljenja, bi lahko zbirni center zaživel že spomladi. 

‹ nazaj

Komentarji (3)

7.1.2020 1   (2)   (1)   OceniDamDam 
Župan Vovk ima očitno še vedno zelo rad Soteščane. Vse, kar v Soteski je in vse, kar bo zgrajenega za časa njegovega županovanja, bo smetišče..... Zelo ekološko deluje tudi neposredna bližina reke Krke...... Ali je župan Vovk že imel kakšno Civilno iniciativo? Pojdite malo v Cerod pogledat, kako lepo "diši" okolica.....
8.1.2020 1   (1)   (0)   Ocenimiha 
Kaj hočeš reč, da boste v Soteski reciklirali organske odpadke?
8.1.2020OceniDamDam 
Ne vem, iz napisanega je mogoče sklepati marsikaj. Če gre zgolj za kosovne in nenevarne odpadke, se županu opravičujem za malce "pregrob" komentar.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava