FOTO: Več kot 40 jih je danes skočilo v mrzlo reko

11.1.2020 | 18:20

Krka je imela na tokratni otvoritvi potapljaške sezone 5 st. Celzija, za skok pa se je odločilo več kot 40 potapljačev iz različnih slovenskih, pa tudi hrvaških klubov.

Skupinski posnetek ob odprtju nove sezone. Srečno na vseh potopih!

Novo mesto - Več kot 40 potapljačev iz Slovenije in Hrvaške je danes z Rudolfovega splava skočilo v mrzlo Krko, ki je imela okoli 5 stopinj Celzija. Tradicionalno, že 26. leto zapored so tako z gostitelji, potapljači Kluba za podvodne aktivnosti (KPA) Novo mesto odprli letošnjo potapljaško sezono.

KPA sicer šteje čez 60 članov, poleg današnjega odprtja pa jih širša javnost pozna tudi po jesenki ekološki akciji, sicer pa skrbijo za potapljaške tečaje, priredijo več taborov letno in skrbijo tudi za reševalne akcije v okviru civilne zaščite. Njihova podvodna reševalna služba je prav danes namenu predala nov reševalni čoln, ki so ga dobili od krovne zveze.

Druženja ob klubskih prostorih na Župančičevem sprehajališču se je udeležilo več kot sto potapljačev in podpornikov, zbrane pa sta nagovorila predsednik KPA Davorin Jordan in novomeški podžupan Boštjan Grobler.

Podrobneje o letošnjih načrtih KPA, zanimanju za podvodni šport, čistoči Krke ipd. pa v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Tekst in foto: M. M.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava