dolenjska

Ne pozabite na uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane

14.1.2020 | 15:15 | M. Ž.

Vir: FURS

Vir: FURS

Ljubljana - Zavezanci, ki med letom niso uveljavljali olajšave za vzdrževane družinske člane, in tisti, ki želijo medletno uveljavljeno olajšavo spremeniti, morajo »Vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane pri informativnem izračunu dohodnine« vložiti najpozneje do 5. februarja.

Vlogo lahko tudi letos oddajo prek mobilne aplikacije eDavki ali prek spletnega sistema eDavki. Prednosti poslovanja preko sistema eDavki je veliko, med drugim tudi predizpolnjena vloga z lanskimi podatki, so izpostavili na FURS-u.

Če zavezanec želi sodelovati v nagradni igri, se mu za oddan obrazec tako preko mobilne aplikacije kot preko sistema eDavkov dodeli srečka, s katero se poteguje za električni skiro, električno kolo in nagrado v višini 25.000 evrov. Pri optimiziranju davčne obveznosti z vidika uveljavljanja posebne olajšave za vzdrževane družinske člane si lahko zavezanci pomagajo s programom za testni izračun dohodnine, ki je objavljen na portalu eDavki, so še dodali na FURS-u.

Seveda je obrazec dostopen tudi na vseh finančnih uradih in izpostavah, zavezanci pa jih lahko natisnejo tudi s spletne strani Fursa. Vloge morajo oddati po pošti ali osebno na pristojni finančni urad oziroma izpostavo.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava