kronika

Med postopkom napadla policistko

14.1.2020 | 12:30 | M. Ž.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Včeraj nekaj po 16. uri so novomeške policiste poklicali na pomoč iz okolice Otočca, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval svojce. Policisti so med vožnjo na kraj dogodka v osebnem avtomobilu opazili kršitelja, ki pa znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval, z vožnjo je nadaljeval in vozilo kasneje ustavil na dvorišču stanovanjske hiše. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola, kršitelj pa je bil potnik v vozilu. Voznik in potnik sta nadaljevala s kršitvami, policistom sta poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je kršitelj napadel policistko. Zoper oba so uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridžanje. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

V večernih urah so policisti PP Novo mesto po obvestilu občana posredovali na Novem trgu, kjer naj bi moški in ženska kršila javni red in mir s tem, da naj bi prenočevala na javnem kraju. Izsledili so večkratna kršitelja javnega reda in miru - 56-letno žensko in 31-letnega moškega. Policisti so jima ukazali, da se odstranita, kar pa nista upoštevala. Ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, je kričala na mimoidoče in žalila policiste, zato so zoper njo odredili pridržanje. Med postopkom je kršiteljica napadla policistko in jo lažje poškodovala. Zoper njo so uporabili prisilna sredstva in jo obvladali. 56-letno žensko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, obema pa zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Vozilo obstalo na strehi

Včeraj, okoli 6. ure, je na cesti iz smeri Kočevja proti Dvoru prišlo do prometne nesreče, v kateri je voznica je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom, pričelo jo je zanašati, vozilo pa se je nato prevrnilo in obstalo na strehi. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Preizkus z alkotestom je bil negativen, izdali pa so ji plačilni nalog.

Ob denar

V Trebnjem je med soboto in ponedeljkom nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odnesel. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Prijeli sedem Afganistancev

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje danes ponoči na območju Javorovice (PP Šentjernej) izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava