dolenjska

Zakaj država Posavju ne omogoči zdravstvenega izobraževanja? Kaj bo z novomeškim splavom?

15.1.2020 | 18:15

Zakaj država Posavju ne omogoči zdravstvenega izobraževanja? Kaj bo z novomeškim splavom?

Na območju širše regije deluje več skupnih občinskih uprav (SOU), z novim letom pa se je spremenila zakonodaja, ki med drugim določa delež njihovega državnega sofinanciranja. Preverili smo, katere SOU imamo, kakšne naloge opravljajo in ali so se ob napovedanih spremembah spremenili oz. se nameravajo.

Ekonomska in trgovska šola (ETrŠ) Brežice) si že več kot desetletje prizadeva, da bi ji država odobrila program zdravstvene nege in program bolničar. Kot zatrjuje vodstvo, šola izpolnjuje vse pogoje za uvedbo programov, ki bi izučili kader, ki ga regija še kako potrebuje. Podrobneje v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Že od praznikov dalje, ko je narasla Krka odnesla gostinski splav, ta je potoval od Portovala pa vse do Otočca, omenjeno plovilo razburja domišljijo ljudi. Tudi na nas ste se obrnili z vprašanji, zato smo preverjali, čigav je splav in kakšna bo njegova usoda. Več v Dolenjcu, ki tudi ta teden prinaša številne zanimive zgodbe, nekatere od njih najdete samo in zgolj v tiskani izdaji, ki tudi tokrat pride k vam v četrtek.

Ne pozabite torej, da je četrtek dan za Dolenjca!

‹ nazaj

Komentarji (3)

16.1.2020 1 (1) (0)Ocenimiha 
Če se mene vpraša je najbolje da tisti splav ostane kjer je sedaj... Ko sem gledal kaj se na tistem splavu dogaja, mi je postalo vse jasno in je bolje za mesto, da se take prigode več ne dogajajo.
16.1.2020Ocenipromont 
pozdravljeni Miha, kaj pa se je dogajalo na splavu?
16.1.2020Ocenienel 
kakor je meni znano oz sem videl se je splav po selitvi v bara Boter na lokacijo Beach bar Loca uporabljal v gostinske namene za kar je tudi registriran. Bil sem tudi na koncertu mlade super Novomeške skupine katera je imela nastop na splavu. Koncno ena super lokacija v Novem mestu. zelenje, Krka, zanimiva gostinska ponudba... tako da ne vem kaj ste nekateri videli. Plaza koncno zivi in tako je prav.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava