28 tisočakov za oživljanje mestnega jedra

18.1.2020 | 12:00

Občina se trudi, da mestno jedro Novega mesta ne bi samevalo... (Foto: MoNM)

Občina se trudi, da mestno jedro Novega mesta ne bi samevalo... (Foto: MoNM)

28 tisočakov za oživljanje mestnega jedra

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je pred dnevi objavila javni poziv za sofinanciranje programov za oživljanje mestnega jedra, preko katerega bodo za vsebinsko nadgradnjo prenovljenega mestnega središča namenili 28 tisoč evrov.

Prijavitelji lahko za razpisana sredstva kandidirajo s programi iz vseh področij družbenega delovanja, ki bodo prispevali k oživitvi mestnega jedra. Prvi razpisni rok se zaključi 17. februarja.

Več informacij o razpisnih pogojih je na voljo na spletni strani občine, kjer so objavili tudi javni poziv za sofinanciranje akcij zaščite kulturne dediščine in javni razpis za sofinanciranje projektov na področju županovega pokroviteljstva v letu 2020.

L. M.

Komentarji (2)

18.1.2020 11   (11)   (0)   Ocenimiha 
Meni je pa tako hecna fraza "Oživljanje mestnega jedra"... Oživlja se mrtveca, pričemer to pogosto ne uspe .... V tem primeru bi to moral biti naraven proces. Ljudje se ne družijo in zabavajo "pod prisilo", vsaj pristno ne. Če se mene vpraša, mestu nekaj manjka.
18.1.2020 8   (8)   (0)   OceniJožko 
A da manjka ? Ja, tako kot leta 1575, ko je vojska iz Nm odšla v Karlovac in je Glavni trg zarasla trava in grmovje in oštarije so propadle. Danes vsaj trava in grmovje, nimata možnosti :-)) Danes na trgu srečal enega samega, ki ni vedel kaj bi. Čisto izgubljen je bil :-( ... :-))

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava