dolenjska

So otroci iz Šentruperta tretjerazredni?; Večnamenski dom naj bi stal več kot cel lanski proračun; Majhna občina, ogromna stavba

29.1.2020 | 17:00

So otroci iz Šentruperta tretjerazredni?; Večnamenski dom naj bi stal več kot cel lanski proračun; Majhna občina, ogromna stavba

V občini Šentrupert zdraham kar ni videti konca. Starši otrok, ki obiskujejo Glasbeno šolo Trebnje, so pred dnevi po pošti prejeli dopis ravnateljice, v katerem je razloženo, da so se s 1. januarjem povečali stroški šolnine z zdajšnjih slabih 30 evrov na skoraj 50, ker občina Šentrupert v proračunu za letošnje leto ni zagotovila osnovnih sredstev za delovanje glasbenega izobraževanja. Starši so seveda ogorčeni in se sprašujejo, če so njihovi otroci manj vredni od vrstnikov. Podrobnosti v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Škocjanski svetniki so na zadnji seji dolgo in burno razpravljali o načrtovani gradnji večnamenskega doma, za katero naj bi odšteli kar 5,4 milijona evrov, kar je na primer celo več kot lanski realni proračun občine. Čeprav so si enotni, da kraj in občinsko središče potrebuje nov večnamenski dom, če želijo, da ostane »živ« in se razvija, imajo kup pomislekov in dilem glede načrtovanega projekta. Kaj jih je najbolj motilo, smo napisali v naš časopis.

V Osilnici pa nedograjena stavba, v kateri naj bi bil dom starejših občanov, sameva že 15 let, saj za dokončanje ni denarja. Kar 4500 kvadratnih metrov meri trinadstropna stavba, za katero bi ta majhna občina potrebovala približno štiri milijone evrov, a denarja za to ne najde. Kako naprej? Tudi o tem v sveže tiskanem Dolenjskem listu, ki smo mu tokrat, poleg Stop sporeda, priložili še Živo.

Paket zanimivega branja vas tudi ta četrtek čaka pri vašem prodajalcu časopisov.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava