dolenjska

Hudoklin in Simončič za šentjernejskega župana

6.2.2020 | 08:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

Kdo bo po 8. marcu sedel na županskem stolu v občini Šentjernej?

Kdo bo po 8. marcu sedel na županskem stolu v občini Šentjernej?

Franc Hudoklin

Franc Hudoklin

Jože Simončič

Jože Simončič

Šentjernej - V občini Šentjernej se po odstopu župana Radka Luzarja 19. decembra lani pripravljajo na nadomestne županske volitve, ki bodo čez dober mesec dni, 8. marca.  

Kot kaže, bo kandidatov za župana manj, kot je bilo slišati v preteklih dneh, za to mesto se bosta namreč potegovala le dva: Franc Hudoklin in Jože Simončič.

Oba sta sinoči do 19. ure, ko se je iztekel rok za vložitev kandidature na Občinsko volilno komisijo, vložila kandidaturi - to sta nam potrdila že prej.

Franc Hudoklin (SLS) je nekdanji dolgoletni šentjernejski župan - občino je vodil dve desetletji - ki se je v županski boj po štirih letih političnega mirovanja podal pred dvema letoma in izgubil v drugem krogu z Radkom Luzarjem, tokrat pa bo spet poizkusil. Zaposlen je kot operater na centralni čistilni napravi v Šmalčji vasi.

Protikandidat bo njegov nekdanji strankarski kolega Jože Simončič, ki je ob zadnjih lokalnih volitvah s somišljeniki iz SLS ustanovil nestrankarsko Listo za celostni razvoj. Simončič, univ. dipl. ing. agronomije iz Cerovega Loga,  direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, se je za šentjernejskega župana prvič potegoval pred dvema letoma in zasedel tretje mesto, in sedaj tako kot Hudoklin sedi v občinskem svetu.

Kdo bo novi župan, je težko napovedati, a nekaj je že znano - Šentjernejčani ga bodo nedvomno izvolili v prvem krogu 8. marca.

Drugi krog volitev, ki je bil predviden za dva tedna pozneje, to je 22. marca, prav gotovo ne bo potreben, saj mnogim strankam in listam očitno kljub trudu ni uspelo za kandidaturo nagovoriti nikogar.

Kot nam je danes zjutraj potrdila tajnica Občinske volilne komisije Tina Gazvoda, sta prispeli dve kandidaturi omenjenih kandidatov. "Obe sta bili pravočasni, pravilni in zakoniti ter kot taki potrjeni," pove.

V šentjernejski dolini je torej zdaj tudi uradno nastopil predvolilni čas.

‹ nazaj

Komentarji (2)

6.2.2020–2   (2)   (4)   OceniLojzekov stric 
Simončič bo zupan , dobil bo 56, 23 % , DOBER zupan bo ,
6.2.2020–1   (2)   (3)   OceniMatej83 
V Petelinjedolu sploh ne vedo kaj bi radi...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava