dolenjska

Nevarna luknja na Kandijskem mostu

8.2.2020 | 16:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Na MoNM obljubljajo, da bo zadeva v kratkem rešena, dogovorjena je zasaditev žive meje z ustrezno zaščito, dokler se liguster ne obraste.

Na MoNM obljubljajo, da bo zadeva v kratkem rešena, dogovorjena je zasaditev žive meje z ustrezno zaščito, dokler se liguster ne obraste.

Nevarna luknja na Kandijskem mostu

Novo mesto - V rubriko Halo, tukaj je bralec Dolenjca se je oglasil Novomeščan, ki opozarja na nevarno luknjo na levi strani Kandijskega mosta proti križišču s Kandijsko cesto, kjer je že več mesecev odprta »varnostna luknja« med staro in zaraščeno »ograjo« ter novo betonsko. Bralca zanima, ali je prenovljen most dobil uporabno dovoljenje, v kar sicer dvomi, če pa, sprašuje, kdo ga je izdal.

Z Mestne občine Novo mesto so sporočili, da bo nevarnost odpravljena, dogovorjena je dodatna zasaditev žive meje z ustrezno zaščito, dokler se liguster ne obraste.

Obnova Kandijskega mostu je bila izvedena v sklopu vzdrževalnih del v javno korist, za kar po Zakonu o cestah ni potrebno pridobivanje gradbenega dovoljenja in posledično pridobivanje uporabnega dovoljenja.

‹ nazaj

Komentarji (2)

8.2.2020 15 (16) (1)Ocenineevedni 
Navidezno je za silo rešeno !? praktično pa NEEE !
8.2.2020 27 (28) (1)Ocenimiha 
No naj bo jasno, da tako olesenel in močan kot je stari liguster, ta nova sadika ne bo še vsaj 15 let. Povem iz prve roke. Tale zaščita, ki je bila zdaj izvedena je prav smešna. Ne vem kdo je to izvedel, ampak raje ne bom natipkal besed o tem, kaj si mislim. Se pa sprašujem, zakaj so sploh izruvali starega, ravno tako, zakaj so sploh tisto škarpo ta staro podrli in šli delat novo? Enako zakaj so na drugi strani mosta odbili vrhni kamen na škarpi in ga nato zamenjali z nekim novim, ki se geometrijsko ne ujema najbolje?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava