kočevsko-ribniško

Varuh zahteva ureditev bivanjskih razmer v romskem naselju Goriča vas

10.2.2020 | 14:25 | M. L.-S.

Baraka v romskem naselju v Goriči vasi, v kateri je decembra lani umrl dojenček. (Foto: M. G.; arhiv DL)

Baraka v romskem naselju v Goriči vasi, v kateri je decembra lani umrl dojenček. (Foto: M. G.; arhiv DL)

Ljubljana, Goriča vas - Varuh človekovih pravic Peter Svetina je danes na premiera, ki opravlja tekoče posle Marjana Šarca, naslovil zahtevo za nujno ureditev bivanjskih razmer v romskem naselju Goriča vas v občini Ribnica.

Kot so sporočili iz pisarne varuha človekovih pravic, je varuh vladi ponovno predlagal, da urgentno sprejme in izvede vse potrebne ukrepe za zagotovitev dostopa do pitne vode, sanitarij in elektrike v romskem naselju Goriča vas oziroma njenim prebivalcem na drug ustrezen način (npr. s preselitvijo) zagotovi dostojne življenjske razmere, z zagotovljenim dostopom do pitne vode, sanitarij in elektrike.

Varuh meni, da predlagani ukrepi štejejo za tekoče posle v smislu 115. člena Ustave Republike Slovenije, saj so usmerjeni v varovanje zdravja in življenja prebivalcev, kar pomeni, da so neodložljivi in nujni ter zato terjajo neodložljivo in takojšnjo intervencijo Vlade Republike Slovenije.

‹ nazaj

Komentarji (3)

10.2.2020 15 (15) (0)OceniFranci D 
Začelo se bo, pridite malo na teren, tudi mi ostali potrebujemo pomoč in ureditev razmer Bomo poslali naše lokacije, dela boste imeli dovolj.
10.2.2020 15 (15) (0)OceniAnton Vene 
Kdaj boste gospod,Peter Svetina,pa pomagali slovenskemu narodu ,ki živi pod pragom revščine.Delal je,plačeval vse obveznosti,sedaj pa nima za preživetje.Za vse cigane,imigrante in politične lopove je denar.za poštenega drževljana slovenije pa ni.Prosim za odgovor.
10.2.2020 10 (10) (0)Ocenidelec 
Naj jih preselijo na Svržake pri Metliki, tam so že enake družine in zato jim ne bo problem, ko bodo med sebi enakimi. Tudi za finančno podporo jih ne bi smelo skrbeti, saj glede na to, da se prebivalci od tam vozijo v Porschejih, Audijih RS6, BMW-jih X6 Audijih Q8 ipd. pa tudi luksuzne hiše se zidajo, kot kaže finančnega pomanjkanja sploh ni in bodo svoje premoženje radi delili z drugimi.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava