Po Metliki grozil s pištolo

14.2.2020 | 10:20

Po Metliki grozil s pištolo

Policisti PP Metlika so nekaj po 19. uri prejeli več obvestil prestrašenih občanov, da pijan moški na javnem kraju grozi z orožjem. Moški naj bi s pištolo zagrozil oškodovancu, ki je na parkirnem prostoru izstopal iz svojega vozila, da ga bo ubil. Oškodovanec je uspel pobegniti in na pomoč poklicati policiste. Storilec je s pištolo nato grozil tudi gostom bližnjega gostinskega lokala in se nedostojno vedel, so sporočili s PU Novo mesto. 

Policisti so takoj odšli na kraj, kršitelja obvladali, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. 27-letnega moškega so že večkrat obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin ogrožanja.

Kot smo neuradno izvedeli, naj bi se prvi dogodek zgodil na Mestnem trgu, od koder se je moški napotil proti lokalu na Cesti bratstva in enotnosti. Gre za osebo, ki ga metliški policisti dobro poznajo, saj se je v preteklosti že večkrat spravil tudi nad njih in celo njihove družinske člane.

Podrla motorista

Včeraj malo pred 14. uro je v Boštanju 50-letna voznica osebnega avtomobila na parkirnem prostoru zapeljala vzvratno in trčila v 75-letnega motorista. Lažje poškodovanega motorista so reševalci odpeljali v bolnišnico, povzročiteljici nesreče pa so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

Črnomaljski policisti so nekaj po 21. uri med kontrolo prometa v Lokvah ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozi pod vplivom alkohola, hitri test pa je potrdil tudi prisotnost prepovedanih drog. Odredili so strokovni pregled in mu zasegli osebni avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 12. 2. in 13. 2. je nekdo z delovišča v Novem mestu odnesel udarno kladivo in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V Breški vasi na območju PP Šentjernej je med 17. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in iz odklenjene stanovanjske hiše ukradel denar in puško. Lastnika je oškodoval za okoli 2000 evrov.

Na meji

Policisti PMP Dobova so med kontrolo tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, v enem izmed vagonov našli državljana Libije in državljana Tunizije, ki sta se skrita med tovorom poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

K. T. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava