dolenjska

Popolna zapora ceste v smeri Mačkovec – Novo mesto in spremenjen vozni red

15.2.2020 | 08:00 | M. L.-S.

V Mačkovec bo šlo, za pot iz naselja v mesto pa bo treba po severni obvoznici. (Foto: MONM) 

V Mačkovec bo šlo, za pot iz naselja v mesto pa bo treba po severni obvoznici. (Foto: MONM) 

Novo mesto - Kot sporočajo z Mestne občine Novo mesto, bo zaradi izvajanja gradbenih del, ki se bodo začela v ponedeljek, 17. februarja, in bodo trajala do predvidoma 27. marca, na Šmarješki cesti v Novem mestu spremenjen potek voženj mestnega potniškega prometa in prometnega režima.

Zaradi izvajanja gradbenih del za naročnika Krka d.d. bo pri tovarni zdravil Krka (na območju nasproti čistilne naprave Novo mesto) postavljena popolna zapora za ves promet iz smeri Mačkovec – Novo mesto. Promet bo ob zapori potekal enosmerno, v smeri proti Mačkovcu. Obvoz bo označen z ustrezno prometno signalizacijo na krožnem križišču v Mačkovcu (pri »pletenki«) in bo potekal po obvozni cesti.

V tem času bo urejen koridor za pešce, ki bo ustrezno zavarovan in v skladu z vsemi pravilniki, bodo pa v času gradnje ukinjena nekatera avtobusna postajališča.

Kot sporoča Arriva Dolenjska in Primorska d.o.o., bo zaradi delovne zapore na Šmarješki cesti od 17.02.2020 do 27.03.2020 v mestnem prometu Novo mesto spremenjen potek voženj v smeri s Sevnega na linijah 2, 3, 4 in 5. Avtobusi bodo vozili s Sevnega mimo Qlandie po obvoznici do postajališča Krka in nato naprej po ustaljenem voznem redu proti centru mesta. V tem času ne bodo obratovala postajališča Mačkovec, Krka Teh.pregledi in Ločna, potniki pa bodo lahko uporabljali postajališče ob rondoju v bližini Qlandie (v smeri obvoznice) in Krka. Vožnje iz smeri centra proti Sevnem ostajajo nespremenjene.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava