Spet so fušali, in to dobro

16.2.2020 | 21:00

Konferansje Matjaž Rus (levo) je napovedal slovesno predajo karikature in njen avtor Branko Babič (v ospredju drugi z leve) je to portretno risbo predal neposredno modelu Borisu Ivaniču (ob njem). (Foto: M. L.)

Narodni heroji so herojsko odigrali Bella ciao. (Foto: M. L.)

Tokratni glasbeni festival Dajmo malo fušat je imel izrazito medgeneracijsko noto, in to še najbolj na odru prav za mikrofonom. (Foto: M. L.)

Metlika - V Kulturnem domu Metlike je v petek izzvenela letošnja prireditev Dajmo malo fušat s podnaslovom Glasbeni festival za tiste, ki nekaj znajo (ampak ne preveč). Nastopile so pevsko instrumentalne zasedbe z različnim številom članov Olga, Woodstock, Anja Rožič&Kafergeist, Kofeini, Allegro, Fanti sz Grička, Kavarna, Die Schpritzers, Stari panji, Nekartekajzamerit, Jankotovi pr'jatli, Bocoroll x in Narodni heroji.

Nastope glasbenikov, ki jih je poleg izjemne energije, inovativnosti in tudi poznavanja glasbenih izvirnikov odlikoval tudi humor z dodatki samoironije, sta posrečeno povezovala voditelja Matjaž Rus in Janez Vraničar-Luigi, ki sta se primerno festivalskemu trenutku ves čas obračala z izbrano besedo tudi k občinstvu, ki se je malodane nagnetlo v dvorano Kulturnega doma.

Na festivalu je Borisu Ivaniču karikaturist Branko Babič iz Novega mesta predal njegovo karikaturo, ki jo je ustvaril prav za to priložnost in ki je tudi na plakatu letošnjega festivala.

M. L.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava