Najboljše penine Istenič in Kozinc

17.2.2020 | 16:00

Na posnetku s podelitve priznanj: Rado Stojanovič, direktor salona, Ana Pavlin, vinska kraljica Slovenije, David Kozinc, prejemnik priznanja za najvišje ocenjeno rose vino, Dušan Brejc, enolog in predsednik ocenjevanja (Foto:Jana Jocif, za Salon penečih vin Ljubljana)

Podelitev priznanj najboljšim:  Rado Stojanovič, direktor salona, Ana Pavlin, vinska kraljica Slovenije, Miha Istenič, prejemnik priznanja za najvišje ocenjeno vino ocenjevanja, Dušan Brejc, enolog in predsednik ocenjevanja (Foto:Jana Jocif, za Salon penečih vin Ljubljana)

Ljubljana - Na letošnjem 7. Salonu penečih vin, ki je potekal na valentinovo v hotelu Slon v Ljubljani, je sodelovalo 39 razstavljavcev s preko 120 penečimi se vini. Obe prvi mesti na ocenjevanju belih in rose penečih vin sta osvojila vinarja z območja, ki ga pokriva Dolenjski list.

Med belimi penečimi vini so priznanje za najvišje ocenjeno vino ocenjevanja prejele Penine Istenič z Bizeljskega, med rose peninami pa Vino Kozinc z Dolenjske. Istenič je prvo mesto osvojil s Prestige extra brut, 2013, Kozinc pa za Penina Joker Zara, brut, 2016.

M. L.-S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava