dolenjska

Urejanje sprehajališč pred pomladjo in druga dela

19.2.2020 | 15:40 | M. L.-S.; Foto: MO NM

Urejanje sprehajališč pred pomladjo in druga dela
Urejanje sprehajališč pred pomladjo in druga dela

Novo mesto - Poleg celovite prenove Kettejevega drevoreda in postavitve pametne javne razsvetljave na Župančičevem sprehajališču bodo, kot sporočajo z Mestne občine Novo mesto, v teh dneh potekala še redna vzdrževalna dela na mestnih sprehajališčih. Sodelavci iz Komunale Novo mesto bodo tako peskali pešpoti v Ragovem logu, pri Parku Evropske unije in v Portovalu, predvidoma jutri pa bodo odstranili tudi dve posušeni drevesi v Julijinem sprehajališču, ki predstavljata nevarnost za sprehajalce. Eno izmed odstranjenih dreves bodo zamenjali z novo sadiko.

Prenova Kettejevega drevoreda se bo v naslednjih tednih, sporočajo z občine, nadaljevala s polaganjem cevi za javno razsvetljavo in elektriko. V teku je že izvedba tematske poti na Marofu, sledila pa bo ureditev makadamske poti, ki bo na strmejših delih površinsko prevlečena s protiprašno zaščito ter postavitev drogov javne razsvetljave in urbane opreme.

Na Župančičevem sprehajališču bodo v okviru ukrepov projekta Pametno mesto, ki med drugim zasleduje tudi čim manjšo svetlobno onesnaženost, v naslednjih tednih postavili pametno javno razsvetljavo, pri kateri bo možno naprednejše nadzorovanje jakosti osvetlitve, ki bo prilagojena obiskanosti sprehajališča, pred izvedbo, kot še sporočajo z občine, pa je tudi nekaj novih površin za pešce in kolesarje. Tako bodo predvidoma marca objavili razpis za izvajalca gradnje brvi v Irči vasi, med Malim Slatnikom in Petelinjekom pa se bo še letos ob rekonstrukciji državne ceste urejalo večnamensko pot in obračališče za avtobuse.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava