V Olimpijskem centru poslej tudi električno kolo

21.2.2020 | 13:00

V Olimpijskem centru poslej tudi električno kolo
V Olimpijskem centru poslej tudi električno kolo

Češča vas - Novomeški župan Gregor Macedoni in direktor podjetja Lastinski Samo Omerzel sta dopoldne v Olimpijskem centru Novo mesto podpisala donatorsko pogodbo za električno kolo Greyp G125 Spirit Bike, ki ga je v upravljanje dobil Zavod Novo mesto.

Omenjeno kolo proizvaja podjetje Grejp, hčerinsko podjetje hrvaškega avtomobilskega proizvajalca Rimac Automobili, kot že zapisano pa, je pomemben trenažni pripomoček kolesarjev občini podarilo podjetje Lastinski, ki v Novem mestu skupaj s podjetjem Rimac Automobili vzpostavlja visokotehnološki laboratorij za testiranje baterij, elektromotorjev oziroma pogonov in elektronike za baterije električnih avtomobilov visoke zmogljivosti.

Kot je pojasnil Bogdan Fink, direktor Kolesarskega kluba Adria Mobil, se električno kolo uporablja za več disciplin in je nepogrešljiv del treningov na velodromu, saj ob narekovanju tempa s takšnim kolesom lahko kolesar v zavetrju vozi tudi s 40 odst. manj obremenitve. Narekovanje hitrosti je tudi eden od načinov simulacije tekmovanja, kjer kolesar opravi šprinte mimo motorja. Kolo se uporablja tudi v olimpijski šprinterski disciplini keirin.

Prvo vožnjo na stezi je nato odpeljal nekdanji novomeški kolesar Jure Zrimšek, ki je leta 2002 postal evropski prvak v kriteriju na velodromu v kategoriji do 23 let.

Več v tiskani izdaji Dolenjskega lista prihodnji četrtek.

M. Ž.

Galerija

Komentarji (2)

21.2.2020 1   (2)   (1)   OceniTrue Truic 
Kako posluje ta projekt "Olimpijskega centra" danes? kako se tekoče mesečno pokrivajo izredno visoki stroški najema "balona" in ostali stroški delovanja..? ( ogrevanje, elektrika, voda itd...) Projekt "bela kapa" je večinsko narejen z našim davkoplačevalskim denarjem , trenutno namenjen dvema športoma atletiki in kolesarstvu. Večnamenske dvorane, ki bi služila ostalim športom v MONM ni in ni v načrtu, je pa zato v načrtu olimpijski bazen. Torej ne bosta dva temveč trije Olimpijski športi, ki bodo imeli pogoje za svoje delovanje in napredek. Ostalih v NM ni. V MONM je šport kot tak uničen, poskuša se pa vedno znova in znova s poceni medijskim zavajanjem prikazati zadeve drugače- blesteče , tako kot v kulturi , gospodarstvu itd...ista zgodba - iste poceni finte posameznikov, ki so si umislili da so občina in davkoplačevalski denar njihova privatna prčija s katero lahko počnejo in jo prerasporejajo kakor se njim zljubi.
21.2.2020 1   (1)   (0)   OceniJožko 
Ta gospod vozi brez Greyp-a ... pri 107 (sto sedmih) letih :-) : https://www.youtube.com/watch?v=kNVhfK1kXiI

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava