Sodišče ustavilo kazensko preiskavo zoper Franca Hudoklina

22.2.2020 | 09:50

Čistilna naprava v Šmalčji vasi, kjer je Hudoklin tudi zaposlen.

Čistilna naprava v Šmalčji vasi, kjer je Hudoklin tudi zaposlen.

Franc Hudoklin

Franc Hudoklin

Šentjernej - Okrožno sodišče v Novem mestu je prejšnji teden ustavilo kazensko preiskavo zoper nekdanjega šentjernejskega župana Franca Hudoklina. Občina Šentjernej mu je očitala več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja pri izgradnji čistilne naprave in sklenitvi koncesijske pogodbe s kranjsko družbo WTE.

A očitno je zadeva brezpredmetna, tako kot se je že veliko prej izkazalo pri drugem očitku Hudoklinu, da je na nezakonit način vzel v najem nove občinske prostore na Prvomajski cesti 3a. Od te zadeve je okrožno državno tožilstvo odstopilo že zdavnaj in prostore na Prvomajski cesti, v katerih občina deluje, je ta odkupila.

»Resnica se je izkazala, preiskovalni sodnik je zaključil zadeve, naredil nisem nič nezakonitega. Po Šentjerneju bom hodil s pokončno glavo,« je svetniškim kolegom na zadnji občinski seji pretekli teden z veseljem povedal Franc Hudoklin, ki je sedaj občinski svetnik, na predčasnih županskih volitvah pa se poteguje tudi za prvega moža občine.

Več o očitkih, ki pa se tožilstvu očitno niso zdeli utemeljeni in je že avgusta lani odstopilo od pregona, pa je občina z njim po sklepu občinskega sveta spet nadaljevala, ter o odzivu občine Šentjernej, si preberite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Besedilo in foto: L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava