Močan veter delal škodo v črnomaljski občini

24.2.2020 | 18:30

Ilustrativna slika. (Foto: arhiv DL)

Danes ob 8.10 so v Dolenjem Suhorju pri Vinici v občini Črnomelj gasilci PGD Zapudje in Dragatuš prekrili strehe na stanovanjski hiši in petih gospodarskih objektih. Strehe je razkril močan veter, ki je pihal v nočnih urah.

Ob 9.50 so na Tanči Gori v občini Črnomelj gasilci PGD Tanča gora zasilno prekrili streho stanovanjske hiše, ki je bila skoraj v celoti razkrita. Na več strehah pa so pomagali občanom pri namestitvi posameznih strešnikov.

Ob 11.11 so v Gornjem Suhorju pri Vinici v občina Črnomelj gasilci PGD Zapudje prekrili streho na gospodarskem poslopju. Streho je razkril močan veter, ki je pihal v nočnih urah.

Popoldne ob 15.43 je v Dragatušu v občini Črnomelj nagnjena hruška nad cesto ovirala promet. Gasilci PGD Črnomelj so s pomočjo dvižne košare razžagali in odstranili drevo.

Ob 16.08 je bila v Dragatušu v občini Črnomelj razkrita streha stanovanjske hiše in gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Dragatuš so razkriti strehi pokrili.

Popoldne ob 16.15 je bilo v Zapudju v občini Črnomelj več razkritih streh. Gasilci PGD Zapudje so pokrili razkrite strehe na treh stanovanjskih objektih in dveh gospodarskih objektih.

Iz reke dva poginula prašiča

Danes dopoldne ob 8.55 so v kraju Pusti Gradec v občini Črnomelj gasilci PGD Črnomelj iz reke Lahinje potegnili dva poginula prašiča. Prašiča je prevzel dežurni higienik.

Drevo oviralo promet

Dopoldne ob 10.51 je na cesti pri Starih Žagah v občini Dolenjske Toplice podrto drevo oviralo promet. Odstranili so ga delavci CGP Novo mesto.

Gorela suha trava

Popoldne ob 15.48 je v ulici Šmihel v Novem mestu gorela suha trava, podrast in gozd. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar na površini okoli dveh hektarjev pogasili.

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava