dolenjska

Jože Simončič novi župan občine Šentjernej

8.3.2020 | 20:15 | L. Markelj, foto: Emil Turk

Jože Simončič ob današnjem glasovanju, vesel, kot bi že vedel za rezultat...

Jože Simončič ob današnjem glasovanju, vesel, kot bi že vedel za rezultat...

Šentjernej - Znani so prvi, seveda neuradni rezultati nadomestnih županskih volitev, ki so danes, na dan žena, potekale v šentjernejski občini, potem ko je konec lanskega leta zaradi nesoglasij v občinskem svetu odstopil župan Radko Luzar.

Do konca mandata, to je okrog dve leti in pol, bo občino po novem vodil Jože Simončič, dolgoletni direktor Kmetijsko gozdarskega zavoda Novo mesto, ki se je za župansko mesto prvič potegoval na zadnjih volitvah, zdaj pa je znova. Kandidiral je kot neodvisni kandidat nestrankarske Liste za celostni razvoj s podporo treh list: Liste za šentjernejsko dolino Liste mladih za aktiven Šentjernej in Liste Skupaj za prihodnost in ima pisno zavezo o sodelovanju deset občinskih svetnikov  v občinskem svetu, kar je večina.

Po podatkih občinske volilne komisije je na 16 volilnih okrajih glasovalo 63,82 odstotka občanov - volilnih upravičencev je 5.837. Ob 11. uri je bila udeležba 20,5 -odstotna, ob 16. uri pa 48,8- odstotna).

dodano ob 21.35

Predsednica OVK Barbka Močivnik Škedelj je za Dolenjski list povedala, da je po prejemu volilnega gradiva stanje naslednje: danes je v šentjernejski občini novega župana volilo 3.724 volivcev, kar pomeni, da je bila volilna udeležba 63,82-odstotna.

Za zmagovalca Jožeta Simončiča je glasovalo 2.145 volilcev, kar predstavlja 58,1 odstotka volivcev. Franc Hudoklin je prejel 1.552 glasov oz. 41,9 odstotka glasov volilcev. 7 glasovnic je bilo neveljavnih.

Jutri se izteče rok za pripombe na voliščih, če bodo prispele, bo OVK o njih odločala v štirih dneh. Sledi poročilo, ki ga bodo poslali podžupanu, občinski svet pa bo o njem seznanjen na seji, na kateri bo sprejel ugotovitveni sklep o novo izvoljenem županu Jožetu Simončiču. Če ne bo pripomb, računajo, da občinski svet dobi poročilo do sobote, je pojasnila Močivnik Škedljeva.

Kot smo že poročali, prijav kršitev volilnega molka OVK ni dobila, bila je le ena prijava o poškodovanju plakatov kandidata Franca Hudoklina, kar je njegov volilni štab predal policiji, saj gre za prekršek.

‹ nazaj

Galerija (4)

VOLITVE__001
VOLITVE__002
VOLITVE__003
VOLITVE__004

Komentarji (1)

9.3.2020OceniLojzekov stric 
Čestitke sedaj pa delat za ljudi

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava