dolenjska

Novomeška bolnišnica odpovedala vse nenujne posege in specialistične preglede za bolnike iz Bele krajine

9.3.2020 | 19:20 | M. Ž.

Z leve: Bojan Kostić, predstojnik UC Splošne bolnišnice Novo mesto, direktorica bolnišnice Milena Kramar Zupan in strokovni direktor dr. Milivoj Piletič. (Foto: M. Ž.)

Z leve: Bojan Kostić, predstojnik UC Splošne bolnišnice Novo mesto, direktorica bolnišnice Milena Kramar Zupan in strokovni direktor dr. Milivoj Piletič. (Foto: M. Ž.)

Novo mesto - Splošna bolnišnica Novo mesto je v okviru dodatnih ukrepov za omejitev okužbe s koronavirusom odpovedala vse nenujne specialistične preglede in druge posege za bolnike iz Bele krajine, ki so bili naročeni v naslednjih 14 dnevih. Razmere, kot je dejala direktorica Milena Kramar Zupan, bodo spremljali sproti, in če bo potrebno, bodo sprejeti še bolj rigorozne ukrepe.

V novomeški bolnišnici morebitne okužene s koronavirusom od sobote dalje na odvzem brisov sprejemajo v pritličju nekdanje interne bolnišnice. Do zdaj so skupaj vzeli 72 brisov, od katerih je bilo osem pozitivnih, to število pa se lahko že kmalu spremeni, je povedala.

V stari interni so v drugem nadstropju pripravili tudi prostor za primer večje okužbe, po besedah strokovnega direktorja Milijova Piletiča lahko v prvi fazi oskrbijo tri bolnike, ki so resno bolni in potrebujejo intenzivno zdravljenje, in 20 bolnikov z okužbo koronavirusa, kasneje pa lahko to še razširijo, in sicer na devet intenzivnih postelj in 35 postelj za obolele. To je v primeru, da bolnišnice po državi, ki zdaj sprejemajo obolele, povečanega števila ne bodo več zmogle oz. ko bo v vsej državi število hospitaliziranih okuženih preseglo sto, je dodala Kramar Zupanova.

Povedala je še, da je 13 zaposlenih v bolnišnici zaradi rizičnosti v samoizolaciji na domu, kar vpliva tudi na kadrovsko sestavo. Predstojnik Urgentnega centra Splošne bolnišnice Novo mesto Bojan Kostić je pojasnil, da gre za zaposlene, za katere so ugotovili, da so lahko bili v kakšnem rizičnem stiku z nekom, ki je bil okužen ali je prihajal iz tujine iz tistih rizičnih regij v tujini. »Da bi zaščitili druge zaposlene, bolnike in njih same, smo jih odstranili iz delovnega procesa,« je dejal.

‹ nazaj

Komentarji (3)

11.3.2020OceniBumbar 
Tole ni pošteno in pravilno. Iz metliške občine prihaja bistveno več ljudi v Novo mesto kot v sosednji občini Črnomelj in Semič. S tega stališča, bi morali blokirati občino NM in ne ostalo Belo krajino...
11.3.2020 1 (1) (0)OceniTrue Truic 
bumbar nič se sekirat, imamo "sposobno" in odločno ekipo MONM ki se je takoj in večkrat oglasila te dni v zvezi z aktualno problematiko:) , v varnih rokah smo, oni že vedo kako se "streže" narodu..., za svojo rit pa itak vemo, da so sposobni poskrbet. Torej le mirno, "MONM is the best"! :):)
11.3.2020 8 (9) (1)OceniTrue Truic 
Kdaj bo zdaj kakšno fensi fotkanje in rokovanje za javnost ? (V mišje luknje in tišina:). Ali pa fotkanje V smislu : Župan / podžupan MONM - obiskala bolnišnico Nm ter zdravstvenemu osebju in okuženm izrazila podporo v borbi s Corona virusom..? Mogoče jim je pa že kdo od omenjenih" lastoročno" čestital za njihovo uspešnost , ali pa so na smučanju v Italiji in jih zato ni slišati te dni ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava