V Novem mestu se je sestal štab civilne zaščite

12.3.2020 | 11:55

Novomeški štab civilne zaščite vodi Gregor Blažič, direktor-poveljnik Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. (Foto: B. B.)

Novomeški štab civilne zaščite vodi Gregor Blažič, direktor-poveljnik Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto. (Foto: B. B.)

Novo mesto - V Novem mestu je bil danes sklican štab civilne zaščite, ki ga kot namestnik poveljnika vodi direktor-poveljnik GRC Novo mesto Gregor Blažič. Kot so sporočili z mestne občine Novo mesto, se je štab seznanil z aktualno situacijo in je pripravljen na izvajanje in koordinacijo nadaljnjih ukrepov strokovnih služb, vlade in poveljnika civilne zaščite.

Ob tem z novomeške občine ponovno pozivajo k doslednemu upoštevanju navodil pristojnih strokovnih služb pri izvajanju preventivnih ukrepov in preprečevanju širjenja okužbe z novim koranivirusom.

V primeru, da ste bili v zadnjih 14 dneh v tujini in imate simptome respiratorne okužbe (dihalne težave, kašelj,…) z vročino, ne vstopajte v bolnišnico, ampak pokličite na telefonsko številko 07 62 00 700 ali pozvonite na označeni zvonec pred vhodom v urgentni center za nadaljnja navodila. Za osnovna navodila je v Zdravstvenem domu Novo mesto na voljo telefonska št. 07 39 16 700.

Enotna vstopna točka za odvzem brisov pri pacientih s sumom na okužbo z virusom SARS-CoV2 za jugovzhodno regijo Dolenjske in Bele krajine je Splošna bolnišnica Novo mesto (SB NM); v prvi fazi Urgentni center SB NM, v drugi fazi pa pritličje stare Interne bolnišnice SB NM.

V Splošni bolnišnici Novo mesto svetujejo, da občani v primeru suma na okužbo z virusom SARS-CoV-2 ravnajo na sledeč način:

1.Pacient najprej pokliče izbranega osebnega zdravnika v Zdravstveni dom ali koncesionarja. Osebni zdravnik bo skupaj z epidemiologom ocenil potrebo po nadaljnji obravnavi. Pacienta bo najavil v Urgentni center SB NM in mu posredoval ustrezna navodila za prihod v Urgentni center SB NM.

2.Ponoči od 20.00 do 7.00 ure zjutraj in ob vikendih pa pacient ob sumu na corona virus pokliče v Urgentni center SB NM na telefonsko številko 07 62 00 700. Dežurni zdravnik bo kontaktiral epidemiologa in ocenil potrebo po nadaljnji obravnavi ter posredoval pacientu ustrezna navodila za prihod v Urgentni center SB NM.

3.Pacient pred Urgentnim centrom SB NM skladno z navodili na vratih pozvoni. Zdravstveno osebje ga bo usmerilo v prostore izolacijske ambulante, kjer mu bo odvzet bris in bo ustrezno obravnavan.

B. B.

Komentarji (2)

12.3.2020 1   (2)   (1)   OceniTrue Truic 
Upam da ne bo cenzure DEJSTEV.
12.3.2020 13   (14)   (1)   OceniTrue Truic 
Zanima me kaj na vse to porečejo: gregor macedoni - Župan, boštjan grobler - Podžupan,bojan kekec- Podžupan , sara tomšić - Podžupanja, vida čadonič špelič - Direktorica občinske uprave? kje so? Skrbniki in upravniki MONM.....izrazilo so veliko skrb za občane, ter izreden smisel in pogum za reševanje zadev v kritičnih/posebnih razmerah. Očitno je, da so si prav gotovo s svojim vedenjem zadnje dni zaslužili 67% naklonjenost občanov NM. :) Je potrebno it med ljudi in se ispostavit, to pa ni domena manipulacije in fakerstva....tukaj se gluma neha in maske padajo. Zelo jim je mar za občane....:)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava