dolenjska

Tudi v Novem mestu brezplačna parkirišča

16.3.2020 | 17:40 | B. B.

Parkirišča ob zdravstvenih ustanovam naj bodo namenjena le uporabnikom le-teh. (Foto: M. M., arhiv DL)

Parkirišča ob zdravstvenih ustanovam naj bodo namenjena le uporabnikom le-teh. (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Od jutri pa do nadaljnjega bo parkiranje na javnih parkiriščih v mestni občini Novo mesto brezplačno. Gre za ukrep lajšanja vsakodnevnih opravkov občanov in posledic začasne ukinitve javnega potniškega prometa v času epidemije novega koronavirusa, pojasnjujejo na občini.

Občane ob tem pozivajo, da še naprej upoštevajo cestno-prometne predpise (parkiranje le na označenih mestih) in parkirne režime na posameznih parkiriščih (predvsem časovne omejitve pri parkiranju).

"Pomembno je tudi, da so parkirišča v neposredni bližini zdravstvenih kompleksov namenjena izključno uporabnikom kompleksov, zato pozivamo občane, da pri drugih opravkih ne uporabljajo teh parkirišč," sporočajo z Mestne občine Novo mesto. 

Ukrep brezplačnega parkiranja ne velja za parkirno hišo Novi trg.

‹ nazaj

Komentarji (1)

18.3.2020 4 (4) (0)OceniTrue Truic 
EDINA OBČINA , ki ima zaprta vrata v državi . Zakaj ? karantena ali preventivni panični strah ? Nedotakljivi, zdaj ko bi morali biti eno z občani in se žrtvovati zanje - Ne le da jih ni na spregled, celo zaklenili so se;) Ostale občine- primerjava: https://www.24ur.com/novice/slovenija/pregled-ukrepov-kako-se-obcine-spopadajo-s-koronavirusom.html

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava