Pripravljeni na bolnike s covidom-19, zaščitne opreme dovolj za sproti

19.3.2020 | 12:40

Zaščitne opreme imajo za sproti, tako v brežiški kot novomeški bolnišnici. Pričakujejo seveda dodatno. (Foto: ilustrativna fotka)

Novo mesto, Brežice - V splošnih bolnišnicah Novo mesto in Brežice se pripravljajo na pričakovano povečanje hospitaliziranih bolnikov, okuženih z novim koronavirusom. V obeh bolnišnicah imajo zaščitne opreme dovolj za sproti, od države pa pričakujejo pravočasne dodatne pošiljke zaščitnih sredstev, poroča STA.

Milivoj Piletić (Foto: B.B., arhiv DL)

Strokovni direktor novomeške bolnišnice Milivoj Piletić je dejal, da so imeli za morebitne hospitalizirane bolnike v delu stavbe nekdanje interne bolnišnice že zdaj pripravljenih nekaj več kot 20 postelj, v teh dneh pa bodo temu namenili celotno stavbo. S tem bodo prišli do skoraj 80 postelj, urejanja pa se bodo lotili postopno oz. po potrebi, saj za zdaj vse obolele s koronavirusno boleznijo premeščajo v UKC Ljubljana ali na Golnik.

Glede založenosti z zaščitno opremo je Piletič dodal, da so jim pristojni zagotovili, da s to naj ne bi bilo težav.

Direktorica brežiške bolnišnice Anica Hribar je dejala, da bodo del izpraznjenega internega oddelka, ki je ločen od preostale bolnišnice, namenili za 24 postelj. Te bodo namenjene morebitnim hospitaliziranim zaradi potrjene okužbe s koronavirusom. Teh potreb sicer za zdaj v Posavju še nimajo, je pojasnila. Povedala je še je, da imajo zaščitne opreme dovolj zgolj za sproti. Novo so naročili in od državnih organov dobili zagotovila, da jo bodo tudi prejeli.

Več brežiških zdravnikov dnevno prihaja s hrvaške strani meje. Direktorica je povedala, da z njihovim prehajanjem meje za zdaj ni težav, v primeru zaostritve razmer pa bodo ustrezno namestitev zanje zagotovili v Brežicah in okolici.

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava