Kdo bi rad pomagal kot prostovoljec?

19.3.2020 | 19:15

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Novo mesto, Metlika - Mestna občina Novo mesto v času razglasitve epidemije koronavirusa poziva vse občane, ki bi zmogli in želeli s prostovoljnim delom pomagati najbolj ranljivim skupinam prebivalstva pri dostavi hrane, zdravil in ostalih življenjskih potrebščin, da se pridružijo prostovoljcem v različnih organizacijah.

Občani se lahko obrnejo na sledeče organizacije:

•Območno združenje Rdečega križa Novo mesto (telefonska številka 041 746 742 ali prijava preko spletnega obrazca),

•Škofijska Karitas Novo mesto (telefonska številka 040 532 037 ali elektronski naslov simon@dvornik.org),

•Združenje katoliških skavtov in skavtinj (telefonska številka 070 650 844 ali elektronski naslov iztokkavsek62@gmail.com).

RK Metlika: kako po pakete? Vabijo vse, ki bi radi pomagali.

Iz Rdečega križa Metlika obveščajo vse prejemnike prehrambnih paketov, da se striktno držijo termina prevzema paketa hrane. Pakete lahko prevzamejo le osebno. Če imajo s tem težave, naj sporočijo na RK in jim bodo zorganizirali dostavo. Po pakete naj prihajajo le, če so zdravi.

Vse občane, ki zaradi nastale situacije potrebujejo pomoč, predvsem starejše in bolne, ki bi potrebovali pomoč pri preskrbi s hrano, zdravili, obveščajo, naj se obrnejo na Rdeči križ, kjer jim bodo prostovoljci dostavili potrebno.

Številki na kateri se lahko obrnete: pisarna RK: 07 30 60 481 in mobitel: 031 689 941.

Hkrati naprošajo vse, ki ste pripravljeni pomagati, da sporočite svoj kontakt na mail metlika.rk@siol.net., facebook stran RK Metlika oz. na zgoraj navedeni telefonski števili.

Trenutno je vsak dan aktivnih 20 prostovoljcev, ki skrbijo za nemoten potek oskrbe njihovih občanov.

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava