Svetniki zaradi virusa dopisno

21.3.2020 | 16:30

Gostinski lokali lahko zaradi posameznikov, ki namerno podaljšujejo postopek, na izdajo dovoljenja za podaljšanje obratovalnega časa, čakajo tudi po več mesecev. (Foto: B. B.)

Gostinski lokali lahko zaradi posameznikov, ki namerno podaljšujejo postopek, na izdajo dovoljenja za podaljšanje obratovalnega časa, čakajo tudi po več mesecev. (Foto: B. B.)

Novo mesto - Zaradi izrednih razmer, ki jih je povzročila epidemija novega koranavirusa, je namesto napovedane redne seje občinskega sveta Mestne občine Novo mesto v četrtek in petek potekala dopisna seja.

Kot so sporočili z novomeške občine, so svetniki na njej v prvi obravnavi sprejeli spremembe odloka, s katerimi urejajo izdajo soglasij za podaljšano obratovanje gostinskih lokalov. S tem želi občina poenostaviti postopke in odpraviti nejasnosti pri pridobivanju soglasja. Nov odlok, ko bo sprejet, naj bi občinski upravi omogočil izdajo soglasja v zakonsko predpisanih 15 dneh. Trenutno morajo namreč v nekaterih primerih gostinci za izdajo soglasja izpeljati celo redni upravni postopek, ki ga lahko zainteresirani posamezniki močno ovirajo. Trenutno lahko tak postopek trajal več mesecev oz. celo več kot pol leta.

Po skrajšanem postopku so svetniki potrdili tudi spremembo odloka o odmeri komunalnega prispevka, ki se nanašajo na olajšave pri odmeri prispevka za objekte, ki so predvideni za rušenje. Dopolnjena merila opredeljujejo tudi površine gradbene parcele za objekte, ki se legalizirajo v skladu z novo gradbeno zakonodajo.

Svetniki so potrdili tudi županovo odločitev o začasni brezplačni uporabi javnih parkirišč, ki je bila sprejeta v začetku tedna, po tistem, ko je vlada z namenom preprečevanje širjenje koronavirusa prepovedala delovanje vseh vrst javnega potniškega prometa. Kot pojasnjujejo na občini, lahko župan v izrednih okoliščinah tako odločitev sprejme sam, jo pa mora občinski svet naknadno potrditi.

Na področju kadrovskih zadev so svetniki podali pozitivni mnenji k imenovanju Mete Potočnik za ravnateljico Vrtca Pedenjped in Damjane Gruden za ravnateljico Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole na Šolskem centru Novo mesto. Obe to delo opravljata že sedaj.

B. B.

Komentarji (3)

21.3.2020 9   (12)   (3)   OceniTrue Truic 
Odlok o odpiranju lokalov in podobni "pereči problemi" MONM....mislim a so tam sploh še pri sebi? O trenutni situaciji v zvezi s korona virusom in ukrepi za zaščito občanov- NIČ? pa kje ti ljudje tam živijo - v nekem parlelnem svetu in času? O čem oni raspravljajo..? tu bi se dalo marsikaj nujno raspravljat oni pa o odpiranju lokalov, ki bodo zaprti še najmanj 2 meseca je to prioritetno vprašanje ki zahteva sejo? ...kako je rešeno Brezje/ Žabjak v tem času vemo ,da niso higijenski pogoji tam ravno najboljši, higijena je pa tu zelo pomembna pri tej okužbi ..to je tempirana bomba koronavirusa, kakšno je stanje v bolnišnici je dovolj zdravnikov, opreme....? ne oni raspravljajo za zaprtimi vrati o lokalih, verjetno tudi o prireditvah na Gl. trgu? Drugi župani so neposredno del civilne zaščite in kriznega štaba, ta ekipa z Rotovža pa o lokalih, kadrovski politiki v vrtcih , gradbenih parcelah in podobno.....če to ni bolano, po tem ni nič . Ko se bo začela "fešta" v NM se bo pa kocke glancalo na gl. trgu ali kaj? Totalno nesposobno in usekano...mimo vsakega zdravega razuma.
22.3.2020–3   (4)   (7)   Ocenimihecc1 
Tončk, kako imaš ti tolk časa :D?
23.3.2020 8   (8)   (0)   OceniTrue Truic 
Ja, seveda mam časa za resnico - vedno. Torej še enkrat : Kako je rešeno vprašanje Brezja/Žabjaka v slučaju, da tam izbruhne epidemija ? To mislim, da vse občane zanima...A so higijenski in vsi ostali pogoji tam zdaj primerni za borbo proti virusu in garancija da se ta ne bo širil v mesto...? Vi g.mihecc, ki nimate časa , ga pa imate očitno dovolj za zagovarjati bedarije MONM tudi v takih časih, mogoče vi kaj veste o tem? LOL

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava