Padel z lestve in se poškodoval

23.3.2020 | 18:25

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Ilustrativna slika. (Foto: Arhiv DL)

Danes ob 12.16 je v naselju Gornje Orle v občini Sevnica občan pri opravljanju dela na višini padel z lestve in se poškodoval. Reševalci Nujne medicinske pomoči Sevnica so ga oskrbeli na kraju in prepeljali v Urgentni center Splošne bolnišnice Brežice. Obveščene so bile pristojne službe.

Gorele saje v dimniku

Danes ob 17.27 so na Kolodvorski cesti v Črnomlju gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Črnomelj so nadzorovali izgorevanje saj in s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika.

Kurjenje izjemoma dovoljeno

Novomeška izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje Novo mesto lastnike in upravljavce gozdov, sadovnjakov, hmeljišč in vinogradov obvešča, da je  - zaradi razbremenitve gasilskih enot, ki so trenutno aktivno vključene v aktivnosti z zvezi s koronavirusom, zlasti pa z namenom preprečitve škode v gozdovih, sadovnjakih, hmeljiščih in vinogradih - v času velike požarne ogroženosti naravnega okolja, razglašene z 20. marcem, uporaba naprav ali izvajanje aktivnosti, ki lahko povzročijo požar (npr. kurjenje) zaradi zatiranja preveč namnoženih populacij insektov in bolezni gozdnega drevja ter zaradi preprečevanja pozebe v trajnih nasadih v naravnem okolju izjemoma dovoljeno tudi brez izdanega dovoljenja pristojne izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje ter brez organiziranja požarne straže.

L. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava