dolenjska

Bolni in starejši potebujejo pomoč; Bomo v Sloveniji lahko sami poskrbeli za hrano?

25.3.2020 | 17:00

Bolni in starejši potebujejo pomoč; Bomo v Sloveniji lahko sami poskrbeli za hrano?

V krizi, v kakršni se je zaradi pandemije znašlo vse svetovno prebivalstvo, so še posebej v težavah starejši in bolni, ki morda živijo sami in nimajo v bližini nikogar od svojcev, ki bi jim lahko priskočil na pomoč, ali pa tisti, ki morajo biti v samoizolaciji. Pa je treba v trgovino, lekarno ali morda po drugem nujnem opravku, ki mu niso kos. K sreči se je takoj izkazala pripravljenost ljudi pomagati sočloveku v stiski. Pomoč s prostovoljci je organizirala tudi večina naših občin. Kako in kam po tovrstno pomoč, preverite v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Konec lanskega leta je za veliko razburjanja poskrbela ograja, s katero so športno igrišče v Cesarjevi ulici na Drski decembra prepolovili. Sedaj jo bodo odstranili, smo izvedeli. Ko bodo razmere to dopuščale, bodo prenovili celotno igrišče, ki bo v prihodnje v souporabi krajanov in bližnjega vrtca Pedenjped, nam je povedala predsednica KS Drska Mira Retelj. Podrobnosti v sveže tiskanem Dolenjcu.

V zaostrenih razmerah, nastalih zaradi koornovirusa, postaja preskrba s hrano ena glavnih tem. Zdaj hrano trgovci še dobivajo iz skladišč, čez čas bo treba izpraznjene zaloge nadomestiti z novimi. Tu je zelo pomembna samooskrba, se pravi, koliko samooskrbe bomo zmogli. Tudi o tem pišemo v tiskanem Dolenjskem listu, ta teden pa vam prilagamo še Živo, da vam v teh dneh, ko moramo biti doma, ne bo zmanjkalo dobrega branja. Da pa boste vedeli, česa ne smete zamuditi na televiziji in radiu, pa še Stop spored, z najobširnejšim pregledom sporeda.

Naj vam z Dolenjskim listom tudi v karanteni ne bo dolgčas. Ostanite zdravi in ostanite doma.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava