dolenjska

Odločbe za NUSZ v drugi polovici leta

27.3.2020 | 13:45 | R. N.

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Ilustrativna fotografija (Foto: arhiv DL)

Mirna - Občina Mirna in Finančna uprava Republike Slovenije sta se dogovorila, da bo ta odločbe za plačilo nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) poslala v drugi polovici leta in ne konec marca, kot je bilo predvideno.

Mirnski župan Dušan Skerbiš je za naš časopis povedal, da se je tudi Mirna tako kot še nekatere ostale občine pridružila tej pobudi. »Tudi na ta način skušamo pomagati občanom oz. podjetjem. Za marsikaterega bi bilo plačilo položnice sedaj še dodatno breme. Mislim, da je to smiselno, občine nasploh iščemo najboljše rešitve za svoje občane,« pravi župan. Ob tem dodaja, da je plačilo NUSZ prihodek občine, ki ga nato namenja za različne infrastrukturne naložbe.

Občina določi območje, za katerega se plačuje nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, in sicer od površine nezazidanega zemljišča ali od stanovanjske oz. poslovne površine objekta. »Zavezanec za nadomestilo je neposredni uporabnik zemljišča oziroma stavbe ali dela stavbe. NUSZ sicer določi zavezancem davčni organ po uradni dolžnosti na podlagi podatkov občine do 31. marca za tekoče leto oziroma v roku treh mesecev po prejemu podatkov s strani občine,« piše na spletni strani občine.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava