dolenjska

FOTO: Fekalije se sredi mesta izlivajo v Krko

27.3.2020 | 14:25 | B. B.

V reko Krko se izlivajo fekalije. (Foto: bralec)

V reko Krko se izlivajo fekalije. (Foto: bralec)

FOTO: Fekalije se sredi mesta izlivajo v Krko
FOTO: Fekalije se sredi mesta izlivajo v Krko

Novo mesto - "Danes okrog 12. ure sem s Kandijskega mostu v Novem mestu opazil izliv fekalij v reko Krko. Da gre za fekalije, se lepo vidi s slik, saj na površju plavajo lističi toaletnega papirja. Taki dogodki so katastrofa za leto 2020 in za sam ekosistem v reki, zato apeliram, da se poišče in ustrezno kaznuje odgovorne," nam je sporočil bralec.

Na problem izliva fekalij ob večjem deževju je na februarski seji občinskega sveta opozoril že svetnik Adolf Zupan (Desus) in pri tem poudaril, da se to ne bi smelo dogajati, saj je občina kanalizacijo na Kandijski cesti pred kratkim prenovila.

Odgovor na vprašanje, zakaj se to dogaja in kako dolgo se še bo, bomo skušali pridobiti pri odgovornih na Komunali Novo mesto.

‹ nazaj

Komentarji (3)

28.3.2020 2 (3) (1)Oceniokoljska.pisarna@rovo.si 
Kot je pravilno ugotovil g. svetnik MONM je v tem primeru iztoka fekalij skozi kanalizacijsko cev v reko Krko kar je v domeni Komunale NM. Ob gledanju fotografije smo ugotovili, da je ne malo stran (glej bela stavba) od omenjenega kanalizacijskega iztoka črna gradnja in sicer grob poseg v zaščiteno območje reke Krke. T. K.
29.3.2020OceniAnton KOVAČIČ 
Ta stavba je stara sigurno 100 let.Mismo v njej atanovali od 1980 do 1984. Kateri svetnik je to bil iz MONM.G.zupan najbrž ne,ker on živi nekaj metrov stran od te hiše.Proti Ragovem logu.Kaj pa ROVO ve.A.K.
29.3.2020 1 (1) (0)Ocenijjoras 
Rovo ve, ker se je vsa kanalizacija nedavno prenovila, leta 2018-2019, pa je očitno še vedno neustrezno. Sedaj že ob najmanjših padavinah tolče ven kanalizacija in onesnažuje ta dolenjski biser. Kdo bo odgovarjal za ta finančno-projektantsko-gradbeni polom? Kje so svetniki?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava