šport

Konec sezone tudi za članice, Novomeščanke četrte

31.3.2020 | 09:00 | M. Ž.

Foto: Arhiv DL

Foto: Arhiv DL

Ljubljana - Potem ko so prejšnji teden predčasno sklenili sezono rokometaši v najmočnejši slovenski moški ligi, so po njihovih stopinjah stopile še njihove kolegice. Na izredni konferenčni seji Združenja klubov 1. A državne rokometne lige za ženske se je s koncem strinjalo vseh 10 predstavnikov prvoligašev, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

V 1. A državni rokometni ligi za ženske je večini ekip do konca prvega dela tekmovanja manjkala le še ena odigrana tekma. Predstavniki so se zato odločili, da kot končna razvrstitev obvelja trenutno stanje na lestvici. Nove, stare državne prvakinje so tako že 25-tič postale rokometašice Krima Mercatorja, za Ljubljančankami pa so se zvrstili Mlinotest Ajdovščina, Zelene doline Žalec, Krka Novo mesto, Z'dežele iz Celja, ŽURD Koper, Velenje, Izola, Litija in Ptuj.

Predstavniki ženskih prvoligašev so sprejeli tudi sklep, da bo v naslednji ligi sestavljalo 11 klubov. V njej bo nastopilo vseh 10 ekip iz te sezone, pridružila pa se jim bo najboljša ekipa 1. B lige iz Zagorja.

Med drugim je na seji Združenje podalo še predlog, da bi na uvodu sezone 2020/21 odpovedalo ženski superpokalni obračun in da bi bil namesto tega v tem terminu odigran zaključni turnir pokalnega tekmovanja. Nanj so se pred časom uvrstile ekipe Krima Mercatorja, Krke Novega mesta, Z'dežele in Zelenih dolin Žalca, so na RZS še dodali v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava