dolenjska

Šivajo maske za občane

2.4.2020 | 08:30 | B. B.

V Mirni Peči si bodo maske sešili sami

V Mirni Peči si bodo maske sešili sami

Mirna Peč - Občina Mirna Peč je skupaj z Župnijsko Karitas Mirna Peč začela akcijo šivanja bombažnih zaščitnih mask, ki jih bodo s pomočjo prostovoljnih gasilskih društev Mirna Peč, Jablan, Hmeljčič in Globodol razdelili vsem gospodinjstvom v občini.

Občina bo zagotovila blago, župnijska karitas pa šivilje (prostovoljci vabljeni). Cilj je, da bo vsako vsako gospodinjstvo v občini dobilo po dve pralni maski za večkratno uporabo.

V skladu z vladnim odlokom, ki je dodatno omejil gibanje in zbiranje ljudi, je župan občine Mirna Peč Andrej Kastelic za izvajanje nadzora tega odloka pooblastil tri člane štaba CZ: poveljnika štaba Štefana Slaka ter člana Marjana Janklja in Martina Krevsa.

Občani pa lahko na telefonsko številko 07 39 36 101 zaprosijo tudi za pomoč pri nakupu živil, zdravil in drugih nujnih zadev, so še sporočili z občine.

‹ nazaj

Komentarji (2)

2.4.2020 1 (1) (0)Oceninavi 
Globok poklon županu iz Mirne peči in Poloni iz Semiča. Kaj pa Črnomelj?
2.4.2020 14 (14) (0)OceniTrue Truic 
kaj pa MONM? Tu bi moralo bit 100 inicijativ s strani župana glede na velikost občine? 0. Nobene. Parcele, kadrovska politika, uporabna dovoljenja itd to so sedaj glavne teme sej v MoNm - kakšna odsotnost občutka za ljudi in prostor ter aktualne dogodke.. Mimo grede v bivši hiši športa se baje nahaja šivalnica, kuhinja itd...OTON ( papirnati) mladinski center kaj delate tam po tem ko ste prevzeli prostore športnikom? Zakaj tam napr. ne organizirate šivanje mask po vzoru na občino Mirna peč in druge...? fake do fakea ...super fake je ta ekipa z Rotovža vsi po vrsti. Zdaj se vidi komu je resnično mar za občane in kdo ves čas igra zaradi osebnih interesov. Vsaka čast občini Mirna peč in županu !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava