dolenjska

Trebanjski Lionsi zbirajo računalnike za učence

2.4.2020 | 11:50 | B. B.

Foto: A. Nana Rituper Rodež, Svet24.si

Foto: A. Nana Rituper Rodež, Svet24.si

Trebnje - Lions klub Trebnje je začel z zbiralno akcijo rabljene računalniške opreme za učence, ki nimajo možnosti, da bi se primerno vključili v pouk na daljavo.

»Sprva smo v klubu nameravali podariti zgolj računalnik ali dva, vendar so razmere na terenu pokazale, da so potrebe bistveno večje. Zato smo se odločili, da akcijo razširimo na zbiranje rabljene, a seveda še vedno delujoče računalniške opreme, ki bi učencem omogočala dostojno izvajanje šolskih obveznosti. Če bomo z akcijo resnično pomagali vsaj enemu učencu, je namen naše akcije dosežen. Če bo teh učencev več, smo skupaj z donatorji naredili res dobro delo,« pojasnjuje predsednica LK Trebnje Bojana Rebolj.

Rabljeno, a še delujočo računalniško opremo lahko do vključno srede, 8. aprila 2020, posamezniki ob upoštevanju vseh veljavnih smernic za preprečevanje širjenja koronavirusa oddajo na Zbirnem centru Globoko ob delavnikih med 7. in 14. uro, vendar po predhodni najavi na številki 040 757 622.

Po podatkih, ki so jih pridobili od območnega Rdečega križa, je v občinah Trebnje, Mirna, Mokronog-Trebelno in Šentrupert 15 družin, ki bi potrebovale primerno računalniško opremo, da bi lahko otroci aktivneje sproti izpolnjevali šolske obveznosti.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava