dolenjska

Obvestilo za bodoče mamice

2.4.2020 | 13:00 | B. B.

Foto: M. Ž., arhiv DL

Foto: M. Ž., arhiv DL

Novo mesto - Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa v Splošni bolnišnici Novo mesto vljudno naprošajo vse nosečnice, ki prihajajo na porodniški oddelek, da jim z upoštevanjem navodil pomagajo.

"Za vse nas je namreč izjemnega pomena, da vnaprej vemo, ali je porodnica, ki ima respiratorno obolenje, okužena s koronavirusom ali ne. Zato pozivamo vse nosečnice, ki imajo blago respiratorno obolenje (kašelj, vročina, bolečine v žrelu), da za datum in uro testiranja pokličejo tel. št. 07 39 16 205 med 12. in 15. uro," sporočajo iz novomeške bolnišnice.

Zaenkrat bodo testiranja izvajali dvakrat tedensko, če bo potrebno, pa tudi večkrat.

V primeru, da ima nosečnica hude težave z dihanjem, naj se obrne na osebnega zdravnika, ki ji bo svetoval in jo usmeril na nadaljnji pregled in ne zgolj na informativno testiranje.

"Prosimo, da tudi v primeru, ko nosečnice testiranja niso opravile, že ob vhodu v bolnišnico opozorijo na morebitne respiratorne težave, ki jih imajo. Predvsem pa naj se ne bojijo, da zanje v primeru pozitivnega izvida brisa ne bi ustrezno poskrbeli," so še sporočili iz Splošne bolnišnice Novo mesto.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava