šport

Velodromu zelena luč za mednarodne tekme

24.4.2020 | 10:55 | B. B.

Foto: I. V., arhiv DL

Foto: I. V., arhiv DL

Novo mesto - Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je velodromu v Češči vasi podelila certifikat druge kategorije, zato bo velodrom lahko gostil tudi odmevna mednarodna tekmovanja, sporočajo iz Kolesarskega kluba Adria Mobil.

Nadzorniki UCI so se v Novem mestu mudili v začetku aprila. Pregledovali so tehnične lastnosti in izdelavo velodroma, njihove ugotovitve pa so bile zadovoljive, saj je velodrom prejel certifikat o homologaciji visoke 2. kategorije UCI. 

To pomeni, da bo velodrom v Češči vasi lahko gostil vsa domača tekmovanja, prav tako pa tudi mednarodne prireditve, kot so tekme za svetovni pokal, evropska članska prvenstva, mladinska svetovna prvenstva in tudi nekatere druge preizkušnje na velodromu.

"Na velodromu tako ne bodo mogle potekati le dirke za olimpijske igre ali članska svetovna prvenstva, vse ostalo pa certifikat 2. kategorije UCI omogoča. To je nova potrditev, da imamo v Novem mestu odličen objekt, na kar nenazadnje kažejo tudi treningi močne italijanske reprezentance na dirkališču, med drugimi je v Sloveniji treniral tudi velezvezdnik in olimpijski prvak Elia Viviani," poudarjajo v novomeškem kolesarskem klubu.

Uporabniki športnega centra v Češči vasi bodo veseli tudi novice, da je Mestna občina Novo mesto na začetku aprila objavila razpis za izbiro izvajalca gradnje severne tribune. Kapaciteta trenutne tribune, ki stoji na zahodni strani velodroma, znaša 450 sedežev, dodatna tribuna pa bo imela 210 sedežev.

Kar je morda še bolj pomembno kot dodatni sedeži, pa je, da bo pod novo tribuno občina zgradila tudi garderobe s sanitarijami za športnike ter sanitarije za gledalce. Predvsem garderobe so do zdaj športniki zelo pogrešali.

Skupna površina s tribunami in garderobno-sanitarnim delom znaša 400 kvadratnih metrov. Rok za oddajo ponudb je do 7. maja, vrednost investicije pa na občini ocenjujejo na nekaj manj kot 360.000 (brez DDV). Če ne bo zapletov pri izboru izvajalca, bi morala biti dela končana do 31. avgusta letos.

‹ nazaj

Komentarji (4)

27.4.2020 7 (10) (3)Ocenijjoras 
Luknja brez dna. Prvo se starega obnovi tako, da se ga podre do tal, sedaj se ugotovi, da bi rabil še eno tribuno, ker garderob in sanitarij pri 3.000.000€ vredni obnovi sploh ni nobeden naredil. Briljantno. Novomeški balonček
27.4.2020–1 (3) (4)OceniTrue Truic 
Uporabljata jo lahko le dva športa. Biciklizem in atletiKa. Spiskan denar medtem, ko nekatera društva nimajo osnovnih pogojev za izvajanje športa , da o vrhunskem ne govorimo... Večnamenska ŠDs 3000 sedeži za gledalce v Nm/ in ne na periferiji je tista, ki jo nujno potrebuje NM šport. Se pa žal ta ni in se ne vklaplja v OSEBNE interesne NM illuminatov.
5.5.2020 2 (3) (1)OceniTrue Truic 
Na kašnem nivoju je strokovnost MONM in šport v občini govori podatek, da so vodilni z Rotovža v skrbi za športnike in rekreativce zadnjič obravnavali sproščanje ukrepov na področju športa v MONM 16.aprila, medtem, ko ostale občine "rahljajo" ukrepe iz dneva v dan. Toliko o temu, koliko je velikim ljubiteljem in "ekspertom" za šport z Rotovža , macedoniju , groblarju...mar za posameznega športnika, rekreativca, kar so tako z vnemo povdarjali v preteklosti, ko se je bilo potrebno populistično nastavljati fotoaparatom in kameram... . Sedaj samo čakajo kaj bodo prekopirali od drugih in predpisali kot sklep občine, pa še pri tem malomarno in debelo zaostajajo... Nestrokovnost in ravnodušje , da ne omenjamo netransparentnosti postopkov vsepovsod, so vodilne cveteke te ekipe, ki ji je mar le stolček, ki ga vsak od njih zaseda na naš račun - za občane jim ni bilo in jim ne bo nikoli mar. ( razen če ni v ospredju njihov osebni interes)...Najslabše je, ko se nekdo predstavlja za nekaj čemur ni dorasel, ob vsem tem diletantizmu pa celo poskuša profitirati osebno. Smešno, če ne bi bilo škodljivo in žalostno, škodo bomo pa seveda plačevali mi - davkoplačevalci, kakopak...
6.5.2020 9 (10) (1)OceniTrue Truic 
Mimogrede in grede- Kakšen načrt ima MONM za razna športna društva, ki so prav tako med vsemi ostalimi utrpela veliko škodo zaradi Korona virusa, da ne razlagam na široko kako in zakaj je pomemben šport v vsakdanjem življenju, predvsem zdaj v času okrevanja po 2 mesečni karanteni ...? Mnoga društva bodo zelo težko vrnila stanje na normalo, nekatera tudi ne verjetno. Ljudem v vodstvu MONM , ki jim gre baje tako zelo za šport in športna fotografiranja , kot tudi svetnikom vprašanje, kaj pripravljate za številna športna društva v MONM po tej krizi - glede na to, da gre za eno najbolj razvitih gospodarskih občin v SLO., oziroma koliko mar jim je dejansko za razvoj in egzistenco ŠPORTA V MONM -za počutje ter zdravje občanov in mladine ?Oziroma se bo kako konkretno pomagalo društvom , ali se bo čakalo razne sklepe in rešitve drugih občin in tujine, da se jih lahko prepiše...? Do takrat lahko polovica klubov zapre svoja vrata, kot posledica skrbi in ažurnosti v MONM....to so zdaj odgovori, ki bi jih morali posredovati na tematiko športa in športnih društev, če se že oglašajo... . Ko se bo pa potrebno slikati s športniki bodo ravno Rotovžani prvi v vrsti ob športu za katerega ne naredijo konkretno NIČ. ( razen tam, kjer imajo pos. interese seveda ..)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava