dolenjska

Brezplačni brezžični internet na treh novih lokacijah

16.5.2020 | 09:45 | M. Ž.

Brezplačni brezžični internet je na voljo tudi v Olimpijskem centru V Češči vasi. (Foto: M. M., arhiv DL)

Brezplačni brezžični internet je na voljo tudi v Olimpijskem centru V Češči vasi. (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto je v minulih dneh namestila opremo za brezžični internet, ki jo preko programa WIFI4EU financira Evropska komisija. S tem, kot so dejali na občini, želi državljanom in obiskovalcem po celotni Evropi na javnih mestih omogočiti brezplačni brezžični dostop do interneta visoke hitrosti, kar bo sedaj mogoče tudi v Športni dvorani Stopiče, v Olimpijskem centru Novo mesto v Češči vasi in v Športnem parku Loka (pri Mladinskem centru Oton).

Novomeška občina je za vzpostavitev dostopa, ki je brezplačen in ponuja internet s hitrostjo najmanj 30 Mbps in »dual-band« tehnologijo 2,4 in 5 GHz, kar omogoča njegovo uporabo več sto uporabnikom hkrati, prejela 15.000 evrov.

‹ nazaj

Komentarji (7)

16.5.2020 3 (3) (0)OceniTrue Truic 
A je to tako "opevano" 5G omrežje ? ? 30 Mbps in »dual-band« tehnologijo 2,4 in 5 GHz, Sam vprašam....nisem strokovnjak. Naj se strokovno in preprosto to pojasni, tako da bodo vsi razumel.
16.5.2020 9 (10) (1)OceniJožko 
5G omrežje deluje na cca 60 GHz (gigahercov), kar je okoli 12 krat višja frekvenca. Frekvenca "praženja možganov" in seveda ostalih celic v telesu.
16.5.2020 1 (1) (0)OceniTrue Truic 
Torej te zadnje namestitve ne spadajo pod omenjeni 5G ali pač?
16.5.2020OceniTrue Truic 
Ali je ta namestitev kakorkoli v povezavi z novim, neraziskanim dejavnikom škodljivim za okolje - omrežjem 5G ?
17.5.2020 4 (4) (0)OceniJožko 
V Sloveniji (še) ni 5G omrežja. Ostalo je daljša zgodba, ki je ni mogoče povsem preprosto pojasniti v dveh-treh stavkih, predvsem ne, če nimaš telekomunikacijskih osnov. To bi ti iz prve roke moral znat pojasniti aktualni prvi mož MONm, saj je univerzitetni diplomirani inženir elektrotehničnih znanosti. Pojasnil bi ti to kar sprašuješ in kako je s tem 5G načrtovano v teh krajih. Vsekakor pa uvedba 5G kot je v celoti zamišljena, NI nedolžna zadeva !
18.5.2020 2 (2) (0)OceniTrue Truic 
Jožko, hvala za pojasnitev ter sugestijo:):) z eno majhno pripombo, da s strani, ki jo omenjaš in predlagaš nikoli NI pričakovati poštenih in jasnih odgovorov....nasprotno še javna in splošno znana dejstva se cenzurirajo, obračajo in pometajo pod predpražnik od l.2014 do danes.....zatorej od imenovanega pričakovati korekten in argumentiran odgovor je enako snegu v juliju - NM senzaciji :):) Škoda časa in energije.....
19.5.2020 1 (1) (0)OceniJožko 
Te razumem :-) Torej v tem primeru bodi pomirjen. Če se ne boš nahajal v neposredni bližini tega oddajnika dlje časa, si varen. To se pa verjetno nikoli ne boš. Neprimerno več škode si povzročaš, če ob sebi nosiš "mobi" in veliko časa pretelefoniraš, posebno, če je signal z bazne postaje slab in zato ta dela z večjo močjo, da bi njegov signal dosegel bazno postajo in ti omogočil komunikacijo itd ... itd.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava