Policija išče Janeza Koco

19.5.2020 | 16:55

Janez Koca (Vir: PU Novo mesto)

Novo mesto - Policijska uprava Novo mesto naproša vse za pomoč pri iskanju 35-letnega Janeza Koce iz Lokev pri Črnomlju. Policisti in kriminalisti ga iščejo, ker je 9. maja v Črnomlju izkoristil krajšo odsotnost stanovalca, vlomil v stanovanjsko hišo, odnesel zlat nakit in povzročil večjo premoženjsko škodo.

Kriminalisti in policisti že vse od naznanitve kaznivega dejanja izvajajo številne aktivnosti za njegovo izsleditev, vendar ga do tega trenutka niso našli. Kot so poudarili na PU Novo mesto, gre za nepredvidljivo osebo, odvisnika od prepovedanih drog, ki ima najverjetneje pri sebi nezakonito orožje in bi lahko bil nevaren za okolico. Po nekaterih podatkih se pred prijetjem skriva na območju Bele krajine, konkretneje na območju Črnomlja.

"V zadnjih desetih letih so kriminalisti in policisti Janeza Koco obravnavali zaradi 31 premoženjskih kaznivih dejanj in več kaznivih dejanj z elementi nasilja (poskus umora, grožnje policistom, napadi na policiste ...). Večkrat je bil pravnomočno obsojen na večletne zaporne kazni," so navedli v sporočilu za javnost.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z aktivnostmi za izsleditev osumljenca in zato prosimo vse, ki bi ga opazili, ali imajo informacije, ki bi lahko pomagale pri njegovi izsleditvi, da jih o tem takoj obvestijo.

Koristne informacije lahko posredujete s klicem na številko policije za klic v sili 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200 ali prek spleta na povezavi: https://e-uprava.gov.si/si/podrocja/drzava-druzba/kazniva-dejanja/iskanje-pogresanih-ali-iskanih-oseb.

M. Ž.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava